طرز تهیه شیرینی اتابکی (ولیعهدی)؛ شیرینی اصیل قزوین

به گزارش سفر به آنتالیا، یادگیری طرز تهیه شیرینی اتابکی (ولیعهدی) یک گزینه عالی برای عاشقان شیرینی ست؛ زیرا این شیرینی، یک شیرینی مجلسی و خوشمزه در استان قزوین است که هر کسی را به شیرینی علاقه مند می نماید؛ حتی اگر علاقه ای به شیرینی جات نداشته باشد! این شیرینی، به شیرینی ولیعهدی هم معروفیت دارد؛ شاید به علت نام زیبایش است که توانسته در دل مردم جای بگیرد، کسی چه می داند!

طرز تهیه شیرینی اتابکی (ولیعهدی)؛ شیرینی اصیل قزوین

شیرینی اتابکی لقب ولیعهدی را با خود یدک می کشد. شاید اولین بار از شنیدن نامش تعجب نموده باشید؛ مگر می گردد شیرینی هم ولیعهد گردد؟ اگر خوشمزه باشد و بتواند نظر بسیاری از افراد را به خودش جلب کند، بله می تواند؛ حتی می تواند لقب ولیعهد تمام شیرینی ها را از آن خود کند!

برای این که بخواهید شیرینی اتابکی تهیه کنید، لازم نیست چندین کیلومتر تا قزوین بروید و برگردید. کافی ست دستور پخت شیرینی ولیعهدی (اتابکی) را بیاموزید و خودتان در خانه شیرینی اتابکی درست کنید.

مواد مورد احتیاج در دستور پخت شیرینی ولیعهدی

  • آرد قنادی 250 گرم
  • آرد برنج 125 گرم
  • آرد نخودچی 125 گرم
  • روغن جامد 225 گرم
  • پودر قند 175 گرم
  • هل ساییده شده ½ قاشق چای خوری
  • تخم خرفه، کنجد، شکلات بن ماری شده یا پودر پسته کمی برای تزئین

مدت زمان آماده سازی خمیر شیرینی 12 ساعت و مدت زمان پخت آن 15-20 دقیقه است. در مجموع، دستور تهیه این غذا 12 ساعت و 20 دقیقه از شما زمان خواهد گرفت.

طرز تهیه شیرینی اتابکی مخصوص عید و مهمانی

برای این که یک شیرینی اتابکی اصیل و خوشمزه بپزید، باید تمام مراحل آماده سازی و پخت را به ترتیب انجام دهید تا لذت پخت شیرینی را بچشید و از خوردنش لذت ببرید.

طرز تهیه شیرینی اتابکی؛ آماده سازی خمیر شیرینی

  1. روغن و پودر قند را در ظرف مناسبی بریزید و با دور تند هم زن برقی به مدت حدود 10 دقیقه هم بزنید.
  2. تا زمانی که مخلوط کرم مانندی به دست نیامده است، این کار را انجام دهید.
  3. در دقایق پایانی، هل را به مخلوط خمیر شیرینی اتابکی اضافه کنید.
  4. بعد از اضافه کردن هل، آردها را که از قبل الک نموده اید آرام آرام به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی به دست بیاید.
  5. بعد از تهیه خمیر شیرینی اتابکی، اگر دوست دارید شیرینی دو رنگ بپزید، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به نیمی از مواد پودر کاکائو اضافه کنید و ورزر دهید تا خمیر یک دست گردد.
  6. خمیری را که آماده نموده اید در کیسه فریزر قرار دهید و به مدت 10 ساعت در گوشه ای از آشپزخانه استراحت دهید.
  7. بعد از استراحت خمیر شیرینی اتابکی، آن را به مدت 2 ساعت هم در داخل یخچال استراحت دهید. بدون شک، اگر خمیرتان استراحت کافی نداشته باشد، خستگی از تنش بیرون نمی رود و ممکن است در دستور پخت شیرینی ولیعهدی به مشکل بر بخورید!

طرز تهیه شیرینی اتابکی؛ پخت شیرینی

  1. بعد از طی کردن مراحل آماده سازی خمیر، به مرحله پایانی طرز تهیه شیرینی اتابکی، یعنی پخت آن می رسیم. در این مرحله، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  2. به اندازه فندق، از خمیر شیرینی اتابکی بردارید و آن را گلوله کنید.
  3. قلقلی های شیرینی اتابکی را با فاصله کم از هم، در سینی بچینید.
  4. طرح دلخواه تان را روی شیرینی ها ایجاد و از پودر خرفه یا پودر پسته به سلیقه خودتان برای تزئین بهره ببرید.
  5. دمای فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و اجازه دهید حدود 15 الی 20 دقیقه گرم گردد.
  6. سینی شیرینی هایتان را در طبقه وسط فر قرار دهید و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا شیرینی های ولیعهدی تان برشته و پخته شوند.
  7. بعد از پخت، سینی حاوی شیرینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینی ها به صورت کامل خنک شوند.
  8. بعد از سردشدن شیرینی ها، آن ها را در ظرفی بچینید و نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی اتابکی بدون فر

زمانی که در دستور پخت غذایی نام فر دیده می گردد، ناخودآگاه افراد تصور می نمایند پخت آن غذا بدون فر غیرممکن است. با این وضع، افرادی که به فر دسترسی ندارند، بدون این که راه دیگری امتحان نمایند، از پخت آن غذا منصرف می شوند. این شرایط نه تنها در پخت غذاها؛ بلکه هنگام پخت دسر و شیرینی هم وجود دارد.

در طرز تهیه شیرینی اتابکی که در این مقاله آن را بیان کردیم از فر برای پخت و آماده سازی اش استفاده کردیم؛ اما اگر به فر دسترسی ندارید و می خواهید شیرینی ولیعهدی برای خودتان درست کنید، نگران نباشید. در ادامه، طرز تهیه شیرینی اتابکی بدون فر را آموزش داده ایم.

  1. بعد از آماده سازی خمیر شیرینی اتابکی، قابلمه مناسبی را روی شعله پخش کن و با حرارت ملایم قرار دهید و شیرینی ها را درون آن بچینید.
  2. دم کنی را روی در قابلمه قرار دهید و به مدت حدود 25 دقیقه اجازه دهید تا شیرینی ها به صورت کامل بپزند.
  3. بعد از این که هیچ گونه حالت خمیری در شیرینی های ولیعهدی دیده نشد و از برشته شدنشان مطمئن شدید، از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی سرو کنید.
  4. شیرینی ها را با مواد دلخواه تان تزئیین کنید.

طرز تهیه شیرینی اتابکی با پیمانه

اگر ترازو در دسترس ندارید و نمی دانید چطور اندازه موادی را که در دستور پخت شیرینی ولیعهدی (اتابکی) وجود دارند، بفهمید؛ می توانید از یک لیوان دسته دار یا پیمانه بهره ببرید. گنجایش یک لیوان دسته دار فرانسوی حدود 125 گرم است؛ با این حساب، راحت تر می توانید اندازه مواد اولیه تان را بسنجید.

اگر پیمانه مندرج در دسترستان است، کارتان راحت تر خواهد بود. با توجه به اندازه هایی که روی پیمانه درج شده اند، می توانید مواد اولیه تان را اندازه بگیرید و سردرگم نشوید.

رمز و راز ناگفته در طرز تهیه شیرینی اتابکی

همان طور که می دانید، شیرینی اتابکی یک شیرینی اصیل و خوشمزه در قزوین است که هواداران زیادی هم دارد. برای این که این شیرینی را در خانه تان درست کنید، ضروری است نکات مهمی را که در طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی باید به آن ها عمل کنید، بدانید.

  • در طرز تهیه شیرینی اتابکی (ولیعهدی) برای این که شیرینی هایتان طعم متفاوت تری داشته باشند، می توانید از کره یا روغن جامد زعفرانی هم بهره ببرید.
  • برای این که از کره در دستور پخت شیرینی اتابکی بهره ببرید، ضروری است ابتدا کره را ذوب کنید، دوغ آن را به صورت کامل بگیرید و به مدت حدود 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت گردد؛ سپس، هنگام تهیه شیرینی هایتان از آن بهره ببرید.
  • برای این که شیرینی هایتان بافت خوبی داشته باشند و طعمی شبیه به شیرینی هایی که از بیرون می خرید به خودشان بگیرند، می توانید از روغن صاف شده بهره ببرید. در این حالت بافت شیرینی های اتابکی سفت تر خواهد شد.
  • هنگام تهیه شیرینی ولیعهدی، می توانید به جای گردکردن شیرینی ها، خمیر را روی یک سطح صاف باز کنید، حدود یک ربع در یخچال استراحت دهید و مانند شیرینی نخودچی، قالب بزنید.
  • برای این که هنگام قالب زدن شیرینی ها، خمیر به قالبتان نچسبد، بهتر است ابتدا کاتر را به آرد برنج آغشته کنید، آرد اضافه اش را بگیرید و سپس قالب بزنید.
  • اگر برای طعم دارکردن شیرینی هایتان از زعفران استفاده می کنید، دقت کنید تا اندازه اش مناسب باشد؛ زیرا اضافه کردن بیش از حد زعفران باعث خشک و سفت شدن شیرینی های اتابکی می گردد.
  • خمیر شیرینی را حدود 15 الی 20 دقیقه ورز دهید تا منسجم گردد و هنگام قالب زنی، شکل بهتری بگیرد.
  • زمانی که از فر برای پخت شیرینی ولیعهدی استفاده می کنید، مدت زمان مورد احتیاج برای برشته شدن شیرینی ها 15 الی 20 دقیقه است.
  • اگر از فر برقی یا توستر استفاده می کنید، دمای آن را 20 درجه کم تر از فر گازی تنظیم کنید تا شیرینی ها نسوزند.
  • بعد از پخت کامل شیرینی ها صبر کنید تا به صورت کامل سرد شوند؛ بعد شیرینی ها را از سینی بردارید و در ظرف مناسب سرو کنید.
  • زمانی که در ظرف دربسته و مکان خشک و خنک از این شیرینی ها نگهداری کنید، ماندگاری آن ها هم بیشتر خواهد بود.
  • بعد از آماده سازی خمیر شیرینی ضروری است خمیر را به مدت 12 ساعت در جای خنک استراحت دهید تا خودش را بگیرد.
  • اگر در دستور پخت شیرینی ولیعهدی از کره بهره ببرید، مدت زمان ماندگاری شیرینی کمتر خواهد بود.
  • برای ورزدادن خمیر این شیرینی می توانید از استندمیکسر (همزن کاسه دار) هم بهره ببرید.
  • در طرز تهیه شیرینی اتابکی به جای روغن جامد می توانید از روغن صاف قنادی هم بهره ببرید.
  • برای این که طعم های متفاوتی در شیرینی ولیعهدی داشته باشید، می توانید خمیر شیرینی را به چند قسمت تقسیم کنید، به قسمتی از خمیر پودر کاکائو، به قسمتی دیگر زعفران دم نموده و به قسمت به جای مانده هل اضافه کنید.

طرز تهیه شیرینی اتابکی را که در این مقاله به شما آموزش دادیم، حتما امتحان کنید و نتیجه را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. شما اولین بار این شیرینی خوشمزه را کجا امتحان کردید؟ آیا می دانستید به آن شیرینی ولیعهدی هم می گویند؟

بعلاوه، اگر برای خوشمزه ترشدن این شیرینی، فوت وفن های دیگری می دانید، شادمان می شویم با ما در میان بگذارید تا در دستور پخت شیرینی ولیعهدی (اتابکی) که در این مطلب به آموزش آن پرداختیم، تجربیات شما را هم به اشتراک بگذاریم.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 2433

به "طرز تهیه شیرینی اتابکی (ولیعهدی)؛ شیرینی اصیل قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی اتابکی (ولیعهدی)؛ شیرینی اصیل قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید