صالحی امیری: کناره گیری سجادی از پرونده جودو کذب است، سعیدی تا دی ماه سال آینده می تواند ادامه فعالیت بدهد
به گزارش سفر به آنتالیا، رئیس کمیته ملی المپیک گفت: جودو پرونده ملی است و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و فدراسیون مشترکاً برنامه را پیش می برند.
به گزارش گروه ورزشی خبرنگاران، سیدرضا صالحی امیری در جلسه آنلاین با خبرنگاران درخصوص کناره گیری سجادی از پرونده جودو ایران و سکوت کمیته در این خصوص گفت: من کناره گیری سجادی را تکذیب می کنم. جودو پرونده ملی است و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و فدراسیون مشترکا برنامه را پیش می برند و به این باورم اگر رسیدگی عادلانه باشد حتما جودوی ایران سربلند خواهد بود و از شما می خواهم تا دادگاه باید وارد فضای رسانه ای نشوید.
وی تاکید کرد: اصلا باید صرفا کار حقوقی انجام شود و لایحه ها در حال تنظیم است و کارگروهی با حضور داورزنی، میراسماعیلی، زارعیان و علی نژاد و وکیل تشکیل شده است. مطمئن باشد ما و وزارت ورزش و فدراسیون جودو انگیزه حداکثری برای دفاع از منافع ملی داریم. مگر ممکن است برای یک فدراسیون چالشی باشد و ما و وزارت ورزش ساکت باشیم. برای صحبت های شاهد فقط 5 دقیقه وقت دادند و ما باید برای لایحه قوی و دفاع وکیل تمرکز کنیم.
سجادی قطعا به سوئیس می رود
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: از روز اول علی نژاد را برای این موضوع انتخاب کردیم چون وی رئیس کمیسیون بین الملل ورزش است و به مسائل واقف بود و بعد از حضور در معاونت وزارت ورزش هم این موضوع دو جانبه شد. وقتی پرونده یک مسئول دارد باید یک نفر صحبت کند و مسئول علی نژاد انتخاب شد و بقیه اعضای ستادی که زیر نظر علی نژاد هستند را تشکیل می دهند. سجادی قطعا به سوئیس می رود. در خصوص جودو و پیگیری آن این موضوع را عنوان می کنم که هر تصمیمی در کمیته پرونده جودو با هدایت علی نژاد گرفته شود صد درصد به عنوان کمیته ملی المپیک و خودم موافق هستم.
بودجه فدراسیون ها را 10درصد افزایش دادیم
وی در خصوص تخصیص بودجه به فدراسیون ها افزود: ما برنامه ای 4 ساله برای بودجه داشتیم که از 33 میلیارد به 150 میلیارد برسد و امسال به 120 رسیده و سال آینده 150 میلیارد خواهد بود. به همین میزان ما با رشد پرداخت و هزینه رو به رو هستیم. در 96 تا 98 هر سال بودجه مستقیم فدراسیون ها 10 درصد رشد داشته و ما هم صدرصد پرداخت کریم. امسال هم بودجه را 10 درصد افزایش دادیم.
صالحی امیری تاکید کرد: فصل اول بودجه که 25 درصد است پرداخت کردیم. فدراسیون ها باید این بودجه را اندوخته کنند و به محض آغاز اردوها استفاده کنند. همچنین در بحث دوم در بازسازی می توانند از آن استفاده کنند. وقتی بودجه می دهیم می توانیم از فدراسیون ها حساب کشی کنیم. فدراسیون ها تقریبا 70 درصد هزینه که عملیاتی است را در این زمان کرونا ندارند و فقط بحث حقوق کارمندان است.
وی شرح داد: هزینه های بودجه غیر مستقیم ما بسیار بیشتر است. ما 5 میلیارد به فدراسیون های المپیکی از طریق ستاد عالی ورزش و نظر سجادی بودجه می دهیم. همچنین 3.5 میلیارد حقوق قهرمانان است و 10 نفر از المپین هایی که بورسیه هستند را فعلا پولی از IOC به دست ما نمی رسد و ما به آنها پرداخت می کنیم. هزینه های المپیک، بازی های آسیایی، ساحلی آسیایی و جهانی، المپیک جوانان و ... با ما است که کف هزینه المپیک یک میلیون دلار است. بخشی دیگر نیز برای تهیه تجهیزات است. ما 50 درصد بودجه غیرمستقیم برای فدراسیون ها هزینه می کنیم. در واقع هرچه بودجه فدراسیون ها است باید دو برابر در نظر بگیرید. برای المپیک یک میلیون دلار هزینه پیش بینی کرده ایم و باید 20 میلیارد تومان خرید کنیم که مبلغی از آن خریداری شده است. 200 میلیون تومان در هیئت اجرایی برای قایقرانی تصویب کردیم که تجهیزات بخرند. ورزش ایران برای اینکه از تیرگی ها عبور کند راهی جز شفاف سازی ندارد.
تغییر منشور المپیک در صلاحیت ایران و هیچ کشوری نیست
صالحی امیری درخصوص شرایط اساسنامه کمیته گفت: از دو سال قبل شورای نگهبان سیاست خود را بر این قرار داد که اساسنامه شرکت ها و نهادهای دولتی به تصویب برسد. این موضوع اختلافی بین دولت و شورای نگهبان است. معاونان حقوقی آن دو در این مورد اختلاف نظر دارند. به عنوان دستگاه تابع سیاست ها هستیم و به عنوان شورای نگهبان به عنوان نهاد بالا دستی پاسخگو هستیم. راستا اساسنامه هیئت اجرایی، مجمع، کمیته بین المللی المپیک و صحن دولت بود که انجام شد. ما اصلاحات اساسنامه را در پیش داریم و فقط چند بند را در آن اصلاح کردیم و شورای نگهبان روی اصلاحات مسئله ای ندارد.
وی افزود: یک مسئله وجود دارد که مربوط به اصل اول المپیک است که در این مورد اصلاح منشور از عهده کمیته ملی المپیک خارج است. ما هم در دو مقطع 1327 و ابتدای انقلاب رسما منشور را پذیرفتیم و تغییر منشور در صلاحیت ایران و هیچ کشوری نیست. شورای نگهبان اساسنامه را رد نکرده بلکه ابهام اعلام کرده و با همکاری معاونت حقوقی و گفت وگو با شورای نگهبان به دنبال رفع این مسئله هستیم. شورای نگهبان روی بند اول اساسنامه ایراد گرفته اما آیا ما می توانیم منشور المپیک را تغییر دهیم؟ در گفت وگوی سه جانبه می توانیم رفع ابهام کنیم.
رسالت کمیته ملی المپیک، پدری است
صالحی امیری در خصوص اتفاقات انتخابات کمیسیون ورزشکاران و اعلام دیرهنگام دوپینگ قلی پور و عدم اعلام کمیته طی دو سال گذشته گفت: تقاضا دارم به جای تمرکز روی گذشته به آینده فکر کنیم. کمیسیون ورزشکاران یکی از کمیسیون های مهم 18 گانه کمیته است. تک تک عزیزان از بزرگان ورزش هستند بعلاوه رقابت در همه انتخابات ها وجود دارد. ما بر عدم مداخله تاکید داریم. من در انتخابات هیچ فدراسیونی مداخله نکرده و نخواهم کرد.
وی شرح داد: گاهی یک عضو هیئت اجرایی کاندیدا است و شایعه می شود که من حمایت کردم. برای مثال به من نوشتند که از قول شما نقل شده در انتخابات دوومیدانی از فرد خاصی دفاع می کنید و آیا این اظهار درست است؟ این موضوع را یک رئیس هیئت پرسید و من جواب دادم کیهانی و هر عزیز دیگری حق ثبت نام دارد و مشی مدیریت من و جایگاه کمیته مداخله در امور فدراسیون ها نیست و از قول من بگویید هر کسی رای را به دست آورد صدرصد مورد حمایت ما خواهد بود. قهرمانان در بحث انتخابات کمیسیون از من سوال کردند و من به همه آنها گفتم که بنای هیچگونه دخالتی را در کمیسیون ندارم و رسالت کمیته پدری است.
من نمی توانم حکومت نظامی اجرا کنم!
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: زهرا نعمتی دختر عزیز من است و من اطلاع نداشتم که کاندیدا می شود ولی وقتی وارد انتخابات می شود به دنبال جذب آرا می رود. من نمی توانم حکومت نظامی اجرا کنم؟ من معتقدم که این رقابت ها سازنده خواهد بود. ساعی قهرمانی بزرگ و مورد احترام من است. میراسماعیلی، عابدینی، نعمتی، عباسعلی، تفتیان و سایرین عزیز من هستند.
وی افزود: ما از IOC استعلام کردیم که رئیس می تواند تعدادی از قهرمانان را برای تعادل به کمیسیون معرفی کند. در IOC دوازده نفر منتخب و 11 نفر انتخاب رئیس هستند. ما هم برای بالانس می توانستیم 14 نفر را معرفی کنیم ولی من این کار را نکردم تا خودشان با هم رقابت کنند و انتخاب کنند. کمیسیون ها نقش مشورتی دارند. ما 230 نفر در کمیسیون ها داریم و نباید طوری صحبت کنیم که فکر کنند کمیسیون ورزشکاران یک جزیره دیگر است. این هفته حکم را صادر و هفته آینده جلسه آن را برگزار می کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک شرح داد: ما تائید شفاهی آیین نامه کمیسیون ورزشکاران را گرفته بودیم و IOC گفت اگر در چارچوب باشد مسئله ای نداریم. ویس تائیدیه شفاهی را داریم که آقایان گفتند تائیدیه کتبی؛ به سعیدی گفتم اگر دوستان مایل هستند جلسه را قطع کنند تا 10 دیگر تائیدیه برسد. برای IOC جای تعجب داشت که ما برای تائیدیه کتبی تاکید می کنیم؟ من حتی 14 نفر نه و دو نفر را معرفی کردم که یکی نماد وزنه بردای بود که در کمیسیون نداشتیم و یکی دیگر یک بانوی قهرمان ما بود.
تعطیلی اردوها خسارت است ولی راهی جز این نداریم
وی درخصوص عدم برگزاری اردوهای تکواندو و کشتی به دلیل کرونا و عملکردی که روی مدال آوری دارد، در پاسخ به تسنیم گفت: ستاد کرونا کماکان ممنوعیت را حفظ کرده و تا آینده نزدیک هم باید با این شرایط سخت کار کنیم. برای برگزاری اردو به هیچ وجه مجوز نمی دهند و سخت گیرانه برخورد می کنند. همانطور که پزشکان گفتند ورزشکاران بعد از کرونا نمی توانند به شرایط ایده آل برگردند و با سرنوشت قهرمانان بازی می شود. آکادمی را آماده کرده بودیم و جلسه گذاشتیم با فدراسیون های المپیکی ولی ابلاغیه سفت و سختی داده شد. ولی ورزشکاران انفرادی می توانند در منزل تمرین کنند. در وزنه برداری تایم تمرین انفرادی به مربی دادند که باز هم غیر رسمی است. این تعطیلی اردوها خسارت است ولی راهی جز این نداریم. دانشگاه و مدارس تعطیل است و ادارات هم نیمه تعطیل است و ما هم باید این شرایط را تحمل کنیم.
صالحی امیری تاکید کرد: ارزیابی من این است که IOC و کمیته برگزاری مسابقات مطمئن به کشف واکسن هستند. حتی اگر یک ماه قبل هم کشف شود چون IOC با بهداشت جهانی در ارتباط است مسئله ای بابت برگزاری المپیک ندارند. جدول مسابقات انتخابی المپیک را از بهمن ماه امسال گفتند تا تیر ماه 1400 چون برداشت آنها این است که تا پایان 2020 واکسن آماده می شود. کل ورزشکاران حاضر در المپیک 11 هزار نفر هستند و میتوانند از واکسن استفاده کنند.
کیانوش رستمی شوخی کرده است!
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه کیانوش رستمی در مصاحبه ای اعلام کرده است که کمیته کار تغییر مدال وی را دنبال نمی کند، گفت: کیانوش شوخی کرده و از او بپرسید شما در هفته گذشته چند بار با صالحی امیری صحبت کردید و چرا با خبرنگاران بازی می کنید. مگر پریشب ساعت 10 شب با صالحی امیری صحبت نکردید و وی نگفت که حقوق و پاداش را پرداخت می کنیم. این کار فرآیندی دارد که کرونا کار را مشکل می کند. وی هفته ای یکی دو بار با من صحبت می کند و از فرآیند مطلع است اگر اینگونه گفته شوخی کرده است.
سعیدی تا دی ماه سال آینده می تواند ادامه فعالیت دهد
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره بازنشستگی مدیران پرسید و اینکه کیکاووس سعیدی و داورزنی می توانند تا المپیک بمانند، مطرح کرد: اصل قانون، 35 سال سابقه برای کارشناسی ارشد به بالا و 30 سال برای لیسانس است. این قانون می گوید برای موارد خاص دستگاه می تواند تقاضا کند. این تقاضا به صورت سالیانه صورت می گیرد و هر سال باید تمدید شود. بخشنامه ای را آقای انصاری زد که مصوبه شورای عالی استخدامی است مبنی بر اینکه همه مدیران 35 سال را بازنشسته کنید. این ابلاغ محل اختلاف بین دیوان عدالت اداری و امور استخدامی است. وزارت ورزش در این خصوص تابع دولت است. آقای سعیدی عملکرد مثبتی داشته و به خاطر همین درخواست ادامه خدمت دادم، بنابراین تا دی ماه سال آینده می تواند ادامه فعالیت دهد. همین موضوع درباره داورزنی و افراد دیگر هم مطرح شد. وزارت خانه باید در این خصوص صحبت کند.
در خصوص مسائل داخلی فدراسیون ها دخالت نمی کنیم
وی در خصوص تامین کمان برای میلاد وزیری گفت: ما صلاح نمی دانیم در خصوص مسائل داخلی فدراسیون ها دخالت کنیم ولی مسئله ای که درمورد کمبود کمان وجود دارد این است که شعبانی بهار مسائل کمان ورزشکاران را مطرح کرد و ما هم 100 میلیلون تومان دادیم ولی اینکه این پول در اختیار چه کسی باشد در اختیار رئیس فدراسیون است. به قایقرانی 25 هزار دلار دادیم که خوشبختانه قایق ها وارد شده است. من ضمن مطلعی از مسائل مداخله را جایز نمی دانم. بودجه تیراندازی با کمان حدود 900 میلیون تومان است که یک چهارم فصل اول را گرفته و 100 میلیون تومان هم در تجهیزات کمک کردیم که می شود حدود یک میلیارد تومان و بقیه مسائل مربوط به رئیس است.
رئیس کمیته ملی المپیک در پایان در خصوص جذب اسپانسر برای المپیک شرح داد: شرکت ایران نوین در مناقصه برنده شد و مذاکره کردیم و کار به امضا رسید که به کرونا خوردیم و با تعویق یک ساله المپیک خود به خود این امر منتفی شد. در حال مذاکره با ایران نوین برای تمدید قرارداد هستیم که تا امروز قطعیت پیدا نکرده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو