صادرات 250 میلیون دلاری شیرینی و شکلات ، قیمت شکلات 20 درصد افزایش یافت

مغازه ای گفت: بنا بر آمار 4 ماهه گمرک 250 میلیون دلار شیرینی و شکلات به بازار های هدف صادر شده است.

صادرات 250 میلیون دلاری شیرینی و شکلات ، قیمت شکلات 20 درصد افزایش یافت

به گزارش خبرنگار ، جمشید مغازه ای رئیس انجمن بیسکوئیت شیرینی و شکلات در حاشیه 18 نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات که در 4 بخش مواد اولیه، خدمات، صنف و صنعت و ماشین آلات برگزار می گردد اظهار کرد: با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه از سال 96 شاهد کمرنگ شدن شرکت های خارجی در نمایشگاه بودیم و سال جاری تنها شرکت های مختلف 10 کشور در این نمایشگاه در زمینه ماشین آلات و خدمات و مواد اولیه حضور داشتند.

وی بیان کرد: بنا بر آمار 4 ماهه گمرک 250 میلیون دلار شکلات به بازار های هدف صادر شده که 120 میلیون دلار آن مربوط به صادرات آب نبات در فروردین است.

رئیس انجمن بیسکوئیت شیرینی و شکلات با اشاره به مسائل پیش روی صادرات گفت: نبود رقابت در تهیه مواد اولیه مسائل بازگشت پول، ناشی از مسائل تحریم و عدم همکاری سیستم های بانکی از جمله چالش های پیش روی صادرات به شمار می رود.

مغازه ای با تاکید بر این مسئله که عمده صادرات در 6 ماهه دوم سال اتفاق می افتد، بیان کرد: سال گذشته ارزش صادرات شیرینی و شکلات حدود 800 میلیون دلاربود و سال جاری امیدواریم که به این میزان برسیم.

به گفته وی اگر در تهیه مواد اولیه مسئله ای وجود نداشته باشد و دولت حمایت کافی از صادر نمایندگان را داشته باشد این امکان وجود دارد که سالیانه ارزش صادرات شیرینی و شکلات به 2 میلیون دلار برسد.

رئیس انجمن با اشاره به اینکه عمده ماده اولیه اعم از روغن، آرد و شیر خشک داخلی است، اضافه نمود: این مواد اولیه در انحصار دولت است و بخش خصوصی حق واردات را ندارد و اخیرا برای کاهش مسائل در تامین مواد اولیه رایزنی هایی مبنی بر واردات عبور موقت کالا اجرا شده که تا کنون مجوز آن را دریافت نکردیم.

صادرات شکلات به بیش از یک میلیارد دلار می رسد

وی احتیاج سالانه صنعت شیرینی و شکلات به شکر را 500 هزار تن و آرد را 700 هزار تن بیان کرد و گفت: در اواخر سال که قیمت شکر با نوساناتی در بازار روبرو شد دولت برای اسفند با 40 هزار تن و اردیبهشت 40 هزار تن شکر برای این صنعت در نظر گرفت و علی رغم آنکه تمامی وجه آن واریز شده، اما بخشی از آن به صنایع تخصیص داده نشده است ضمن آنکه 80 هزار تن شکر تنها بخش کوچکی از احتیاج صنایع است چرا که به طور متوسط ماهانه 50 هزار تن شکر مورد استفاده صنعت شیرینی و شکلات است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه افزایش 30 درصدی قیمت شکر، روغن آزاد سازی قیمت گندم در نرخ تمام شده محصول تاثیر بسزایی داشته است، گفت: این در حالی است که با توجه نقدینگی و و قدرت خرید مردم قیمت شکلات تنها 10 تا 20 درصد افزایش یافته است همچنین با توجه به شروع برداشت چغندر انتظار داریم که بخشی از مسائل در این زمینه مرتفع گردد.

مغازه ای در انتها درباره آخرین جزئیات تراریخته بودن روغن گفت: روغن تنها کالایی است که در صنعت شیرینی و شکلات تراریخته است که اخیرا شرکت های فراوری نماینده روغن های غیر تراریخته وارد می نمایند.

انتهای پیغام /

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: بروزرسانی: 21 مهر 1398 شناسه مطلب: 344

به "صادرات 250 میلیون دلاری شیرینی و شکلات ، قیمت شکلات 20 درصد افزایش یافت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صادرات 250 میلیون دلاری شیرینی و شکلات ، قیمت شکلات 20 درصد افزایش یافت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید