راه اندازی سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به کرونا
به گزارش سفر به آنتالیا، مدیر پژوهش های کاربردی دانشگاه تهران از راه اندازی سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای بیماران مبتلا به کرونا بر اثر نتایج پژوهش های این دانشگاه اطلاع داد و گفت: این سامانه نتیجه فعالیت کار گروه سیستم های هوشمند بررسی داده هاست، یکی از کار گروه هایی که در راستای کارگروه خوشه های تخصصی در دانشگاه تهران در ایام کرونا ایجاد شد.
دکتر مهدی پورفتح در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان این که دانشگاه تهران با شیوع ویروس کرونا کنسرسیومی بین دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه تهران تشکیل داد، اظهار کرد: در ابتدا بر روی شبکه های اجتماعی، کار و کار گروه های خوشه تخصصی ایجاد شد.
وی با بیان این که این خوشه یک خوشه مشورتی اقتصاد کلان و سرمایه اجتماعی متشکل از افراد بازنشسته و مدیران پیشین و فعلی و رابطان با هیئت دولت بود، گفت: این خوشه مشورتی از 5 کارگروه تشکیل شده است که از آن جمله کار گروه تخصصی گروه تشخیص و مقابله با کووید 19 با رویکرد بیوفیزیکی، کارگروه زیست حسگرها و کیت های تشخیص کووید 19، کارگروه روش های ارائه درمان و فراوری واکسن کرونا، کارگروه سیستم های هوشمند آنالیز داده ها و کارگروه امنیت غذایی است.
مدیر پژوهش های کاربردی دانشگاه تهران با بیان این که در قالب این کارگروه ها راهکارهایی دیده و پیشنهاداتی ارائه شد، اضافه نمود: از جمله این پیشنهادات این بود که چگونه می تواند اقتصاد تحرک لازم را داشته باشد و چگونه می توان از کارگران حمایت کافی را داشت، هم چنین در قالب این کارگروه ها سیاستگذاری فاصله گذاری اجتماعی و ابعاد آن آنالیز شد.
پورفتح درباره کارگروه تخصصی تشخیص و مقابله با ویروس با رویکرد بیوفیزیکی، گفت: عنوان پژوهشی که ذیل آن پایان نامه های فراوانی تعریف شد، شناسایی بیوفیزیکی ساختمان اتمی و دینامیک مولکول های سطح ویروس و گیرنده های سلول های ریه بود که در این پژوهش به دنبال عواملی بودیم تا گیرنده های ویروس به گیرنده های ریه وصل نشود.
وی اضافه نمود: طراحی و ساخت سیستم شناسایی الکترومغناطیسی ویروس به صورت Real Time و مقابله حرارتی و الکترواستاتیکی با ویروس کرونا و فراوری ماسک های مناسب با ترکیبات جاذب ویروس از دیگر پژوهش ها بوده است.
مدیر پژوهش های کاربردی دانشگاه تهران درباره کارگروه زیست حسگرها و کیت های تشخیص کووید 19 گفت: فراوری کیت های Real Time و PCR عملیاتی کرونا و فراوری کیت ها و حسگرهای کلوئیدی و آنالیز فراوری آنتی بادی از آنتی ژن های موجود از جمله پژوهش ها در این کارگروه بوده است.
پورفتح با اشاره به کارگروه روش های ارائه درمان و فراوری واکسن کرونا، اظهار داشت: در این کارگروه که با مشارکت بخش خصوصی انجام شد به موفقیت هایی رسیدیم، هم چنین در کارگروه سیستم های هوشمند آنالیز داده ها دستگاه یاری تنفسی خانگی و لوکال با همکاری شرکت مستقر در دانشگاه طراحی و ساخته شد.
وی ادامه داد: در این کارگروه سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای بیماران مبتلا به کرونا طراحی و ساخته شد که کار تشخیص را برای بسیاری از بیماران مناطق دورافتاده امکانپذیر می نماید.
مدیر پژوهش های کاربردی دانشگاه تهران با بیان این که برای طراحی و ساخت آن با موافقت دانشگاه علوم پزشکی تهران و از بیمارستان امام خمینی(ره) داده ها و اطلاعات تحلیل و با الگوریتم های هوش مصنوعی تحلیل شد، در ادامه با بیان این که در این داده های پزشکی با حذف اطلاعات ریز داده ها را ناشناس کردیم، اضافه نمود: این سامانه 20 اریبهشت ماه کامل شد.
پورفتح با اشاره به برنامه جامع داده کاوی هوشمند برای تاب آوری در شرایط بحران بیماری، گفت: در این راستا دانشکده برق دانشگاه تهران به صورت مداوم شبکه های اجتماعی اعم از فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر و ... را رصد می کرد تا اطلاعات جمع آوری و اطلاعات و رفتارها تحلیل و نتایج آن در اختیار وزارتخانه ها قرار داده شد.
وی با بیان این که دانشگاه تهران هم گرند پژوهشی را برای فعالیت های تحقیقاتی در حوزه کرونا را بسته به نوع کار 3 تا 4 برابر کرد، یادآور شد: هم اکنون در حوزه اعتبارات با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) مذاکراتی انجام و با صندوق نوآوری و شکوفایی صحبت هایی شده است و در قالب استارتاپ کار در حال جلو رفتن است.
منبع: خبرگزاری ایسنا