فایزر قرص خوراکی ضد کرونا تولید می کند

به گزارش سفر به آنتالیا، شرکت داروسازی فایزر روز دوشنبه 28 سپتامبر (4 مهر) بیان نمود در حال آزمایش قرصی است که می تواند به افراد کمک کند تا در صورت ابتلای نزدیکان و خانواده شان به بیماری کووید-19، خود از این ویروس در امان بمانند.

فایزر قرص خوراکی ضد کرونا تولید می کند

به گزارش یورونیوز، داروی تازه یک ترکیب تازه از دوز پایین داروی ضد ایدز ریتوناویر است که در صورت پشت سر گذاشتن مراحل آزمایشات بالینی برای افراد بالای 18 سال مورد استفاده قرار گیرد. محققان می گویند استفاده از این دارو علاوه بر کمک به درمان در افراد، به کند شدن توسعه بیشتر همه گیری کمک می کند.

دکتر میکائیل دولستن، مسئول بخش علمی شرکت فایزر، گفته است این درمان ضد ویروسی خوراکی به طور بالقوه میتواند در درمان علائم عفونت برای بیماران کووید-19 مورد استفاده قرار بگیرد. وی در این باره افزود: این درمان هم برای افرادی که به ویروس مبتلا شده اند و هم افرادی که در معرض آن قرار گرفته اند می تواند موثر باشد و در واقع مکمل تاثیر واکسن ها است.

مراحل اولیه آزمایش داروی تازه با نام PF-07321332 در مارس 2020 آغاز شده است. این قرص، که اصطلاحا مهار کننده پروتئاز نام دارد، ترکیبی از درمان های مخصوص ایدز و هپاتیت سی به تعداد می رود و مانع از تولید آنزیم های مورد نیاز برای تکثیر ویروس در سلول های انسانی می شود.

محققان انتظار دارند این قرص بتواند جلوی بروز علائم و انتشار عفونت در بدن را برای مدت 14 روز بگیرد. فایزر می گوید نتایج آزمایشات بالینی این دارو را، که بر روی 2 هزار و ششصد و شصت نفر در حال انجام است، احتمالا تا سرانجام سال جاری میلادی (یعنی سه ماه دیگر) اعلام کند.

در حال حاضر چندین شرکت دیگر هم در حال کار بر روی دارو های خوراکی ضد کووید-19 هستند که به لحاظ ساختار شبیه داروی ضد آنفولانزای تامیفلو است و از پیشرفت شدید بیماری جلوگیری می کند. با این حال فایزر از معدود شرکت هایی است که به طور خاص برای مقابله با ویروس کرونا دست به طراحی دارو زده است.

کارل دیفنباخ، مدیر بخش ایدز در موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا، که بر توسعه قرص ضد ویروس کرونا نظارت می کند می گوید: دستکم سه داروی ضد ویروس امیدوارکننده برای کووید-19 در مرحله تست بالینی در حال آزمایش هستند که پیش بینی می شود نتایج آن ها در اواخر پاییز یا زمستان آماده شود.

یکی از این دارو ها مولنوپیراویر نام دارد که محصول شرکت بیوتراپی ریج بک و مرک است. این دارو با دستکاری در آنزیم تکثیر ویروس در بدن کاری می کند که سرانجام ویروس قابلیت تولیدمثل و تکثیر خود را از دست بدهد. با این کار حجم ویروس در بدن کاهش پیدا کرده، زمان بیماری کم شده و از جدی شدن بیماری و خطر مرگ جلوگیری می شود.

دکتر تیموتی شاهان، ویروس شناس در دانشگاه کارولینای شمالی، می گوید: این دارو های ضدویروسی خوراکی نه تنها می تواند مدت زمان ابتلا را کاهش دهند، بلکه این پتانسیل را دارند که خطر بستری را به میزان قابل ملاحظه ای کم کنند.

تلاش ها برای تولید داروی ضد کووید-19 در حالی صورت می گیرد که تا کنون تنها یک داروی ضد ویروسی به نام رمدسیور برای درمان کووید-19 تایید شده است، که البته تنها برای بیماران شدید و آن هم به صورت وریدی تزریق می شود.

منبع: فرارو
انتشار: 16 مهر 1400 بروزرسانی: 16 مهر 1400 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 1842

به "فایزر قرص خوراکی ضد کرونا تولید می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فایزر قرص خوراکی ضد کرونا تولید می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید