طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ ؛ جا افتاده و مجلسی

به گزارش سفر به آنتالیا، خورشت کرفس هواداران پر و پا قرص و البته دشمنان خودش را دارد. نکته مهم این است که اگر خورش کرفس را با یک دستور خوب تهیه کنید و اجازه بدهید خوب جا یبافتد، حتما از طعم متفاوت و دلنشین آن لذت خواهید برد. علاوه بر این کرفس فواید و خواص درمانی بسیاری دارد تا شما را قانع کند آن را در برنامه غذایی خودتان بگنجانید. قبلا طرز تهیه خورش کرفس با گوشت قرمز را آموزش داده ایم. در این مقاله می خواهیم طرز تهیه خورش کرفس با مرغ را به شما آموزش دهیم. همراه ما باشید.

طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ ؛ جا افتاده و مجلسی

مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس با مرغ

  • پیاز بزرگ (خرد شده) 1 عدد
  • ساقه کرفس 400 گرم
  • برگ کرفس 200 گرم
  • نعنا تازه (ساطوری شده) 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه (ساطوری شده) 2 قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی 2 قاشق غذاخوری
  • مرغ (درسته یا خرد شده) 600 تا 800 گرم
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ

1. آماده کردن لیمو عمانی و کرفس

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد. ساقه های کرفس را به مقدار های کوچک و مساوی خرد کنید. نعنا، جعفری و برگ های کرفس را به صورت ساطوری ریز کنید.

2. تفت دادن کرفس و سبزی

کمی روغن داخل یک قابلمه کوچک بریزید و برگ های کرفس و سبزی خرد شده را تفت دهید. هر چه قدر بیشتر تفت دهید سبزی ها تیره تر می شوند و درون خورش جا میفتند اما خواص آن ها هم از بین می رود.

3.پخت اولیه خورشت

پیازها را داخل یک قابلمه میانه بریزید و کمی با روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها نرم شدند، زردچوبه را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. مرغ را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید و اجازه دهید کاملا سرخ شوند.

رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ و طعم آن بهتر گردد. ساقه های کرفس را اضافه کنید و بعد از یکی دو دقیقه، دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. البته مقدار آب جوش به سایز و جنس قابلمه هم وابسته است. اگر در حین پخت احساس کردید آب خورش کم است می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

4. اضافه کردن لیمو عمانی و سبزی و پخت نهایی

وقتی که مرغ پخت، لیمو عمانی، سبزی، نمک و فلفل را اضافه کنید. در این مرحله خورش باید به مدت 20 تا 30 دقیقه روی گاز بماند تا جا بیافتد. در نهایت خورش کرفس را بچشید و در صورت تمایل به آن کمی آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی برای تهیه خورشت کرفس

رعایت نکات تکمیلی و فوت وفن تهیه خورش کرفس با مرغ از اهمیت بالایی برخوردار است تا طعم و بافت این خورشت خوشمزه به برترین شکل ممکن حفظ گردد. با رعایت نکاتی که در ادامه می گوییم، می توانید یک خورش کرفس مجلسی و حرفه ای تهیه کنید که عطر و طعم بی نظیری داشته باشد.

انتخاب مواد اولیه مناسب برای تهیه خورش کرفس

برای تهیه یک خورش کرفس خوشمزه، انتخاب مواد اولیه تازه و باکیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است. مرغ تازه و باکیفیت، کرفس ترد و تازه، پیاز شیرین و سبزیجات معطر مانند جعفری و نعنا، طعم و عطر بی نظیری به خورش شما می بخشند. از انتخاب کرفس های زرد و پژمرده خودداری کنید و سعی کنید کرفس هایی با ساقه های سفید و برگ های سبز تیره انتخاب کنید.

روش های تهیه خورشت کرفس

خورش کرفس را می توان با انواع گوشت مانند مرغ، گوشت قرمز تهیه کرد. هر کدام از این گوشت ها طعم و بافت متفاوتی به خورش می دهند. برای تهیه خورش کرفس با مرغ، ابتدا مرغ را تفت داده و سپس پیاز و کرفس را به آن اضافه کنید. بعد از تفت دادن کامل مواد، آب و ادویه ها را اضافه نموده و اجازه دهید خورش به مدت کافی بپزد تا جا بیفتد. طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت قرمز را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.

سبزی مناسب برای خورشت کرفس

سبزی خورش کرفس معمولا ترکیبی از جعفری و نعنا است. این دو سبزی به خورش کرفس عطر و طعمی دلپذیر می دهند. می توانید از سبزی های دیگری مانند گشنیز و شوید هم برای تهیه این خورشت بهره ببرید. اما توجه داشته باشید که مقدار سبزی را زیاد اضافه نکنید چون ممکن است طعم غالب خورش را تغییر دهد.

اگر به سبزی مناسب خورش کرفس دسترسی نداشتید هم می توانید مقداری سبزی قورمه برای تهیه این غذا بهره ببرید.

نکات مهم برای جا افتادن بیشتر خورش

برای اینکه خورش کرفس به خوبی جا بیفتد و طعم آن غلیظ گردد، می توانید از چند ترفند بهره ببرید که مهمترین آن ها تفت دادن کافی مواد خورشت کرفس است، به عبارتی قبل از اضافه کردن آب حتما مواد خورشت را به مدت کافی تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند و طعم مواد به خوبی آزاد گردد.

یکی دیگر از نکاتی که می تواند به غلیظ کردن خورشت کرفس یاری کند این است که حتما کمی آرد یا رب گوجه به آن اضافه کنید.

البته برای تهیه خورشت کرفس هم درست مثل تهیه خورشت قورمه سبزی و خورشت قیمه باید شکیبا باشید و اجازه دهید خورشت به آرامی و در طولانی مدت بپزد تا جا بیفتد.

استفاده از رب در خورشت کرفس

استفاده از رب گوجه فرنگی در خورش کرفس اختیاری است. اما اگر از رب بهره ببرید، طعم خورش شما غنی تر و رنگ آن زیباتر خواهد شد. بهتر است از رب گوجه فرنگی باکیفیت بهره ببرید تا طعم خورش شما مصنوعی نگردد.

ادویه مناسب برای خورش کرفس

ادویه های مناسب برای خورش کرفس عبارتند از زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و کمی نمک. مقدار ادویه ها را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. اگر دوست دارید ادویه مناسب هر خورشت را هم بدانید، می توانید به کتاب کاله مراجعه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 28 مهر 1403 بروزرسانی: 28 مهر 1403 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 2371

به "طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ ؛ جا افتاده و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ ؛ جا افتاده و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید