چگونه استرس را با تغذیه مناسب کنترل کنیم؟

به گزارش سفر به آنتالیا، مرجان عجمی، با اشاره به اینکه تغذیه صحیح می تواند یاری مؤثری برای کنترل استرس باشد، اظهار کرد: یک رژیم غذایی درست مبتنی بر سه اصل مهم تعادل، تنوع و البته میانه روی در دریافت گروه های غذایی مختلف است و علاوه بر رعایت این اصول کلی باید توجه داشت که نوشیدن آب کافی و فعالیت فیزیکی کافی می تواند تأثیر بسزایی در کاهش بروز استرس داشته باشد.

چگونه استرس را با تغذیه مناسب کنترل کنیم؟

وی اضافه نمود: بعلاوه دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین B6، B12 و فولات و پرهیز از دریافت منابع غذایی حاوی کافئین برای کاهش استرس و اضطراب مهم است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه دریافت غذا به صورت وعده های منظم و کوچک و با نمایه گلیسمی پایین به ثبات بیشتر قند خون یاری می نماید، اظهار کرد: توجه کنید که اختلالات قند خون و گرسنگی می تواند محرک ایجاد استرس و اضطراب باشد و در صورتی که از منابع غذایی حاوی قند و شکر و یا کربوهیدرات های ساده به اندازه زیاد در رژیم غذایی بهره ببرید، قند خون و در پی آن انسولین در خون افزایش پیدا می نماید و سپس کاهش پیدا می نماید.

مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور شرح داد: نوسانات سریع قند خون و در پی آن انسولین می تواند باعث ایجاد تغییرات در خلق و خو و رفتار گردد و افراد احساس نمایند که برای کاهش استرس خود احتیاج به شیرینی جات بیشتر دارند و این سیکل معیوب مرتباً تکرار گردد؛ بنابراین دریافت فیبر کافی، میوه و سبزیجات به جای قند و شکر و شیرینی جات و بعلاوه دریافت منابع حاوی پروتئین و چربی های سالم می تواند نوسانات قند خون را کمتر کند و به کاهش حس استرس و اضطراب یاری بیشتری کند.

وی با اشاره به اینکه مغزها و دانه ها، لوبیای سویا، گردو و روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند، اعلام کرد: دریافت ماهی های چرب مثل سالمون و ساردین برای کاهش افسردگی و استرس می تواند مفید باشد و مصرف آن به ویژه در نوجوانی با عملکرد شناختی بهتر مغز در سال های بعدی زندگی همراه است.

عجمی با بیان اینکه حبوبات از منابع خوب پروتئین است و در عین حال حاوی ریز مغذی های ضروری برای بدن است، مطرح کرد: ویتامین D یکی از ویتامی های مهم با عملنمودهای بسیار در بدن است و کمبود آن می تواند با تغییرات خلق و خو در ارتباط باشد بعلاوه این ویتامین نقش مهمی در حفاظت از مغز و عملکرد صحیح ناقل های عصبی دارد و حتی به عنوان یک درمان یاریی برای آلزایمر می تواند مفید باشد.

این متخصص تغذیه اضافه نمود: مصرف جگر، ماهی، شیر و تخم مرغ می تواند به دریافت ویتامین D یاری کند، اما راه اصلی تأمین آن سنتز به وسیله پوست و قرار گرفتن در مجاورت نور آفتاب است.

مدیر واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور یادآور شد: پس به طور کلی برای حفظ سلامتی و کاهش استرس و اضطراب سعی کنید منابع حاوی قند و شکر مثل انواع شیرینی جات، آب میوه های سنتتیک، آب نبات، انواع نوشابه ها و نوشیدنی های حاوی قند و یا شکر را محدود نموده و به جای آن منابع حاوی فیبر، میوه و سبزی و غلات کامل و سبوسدار بهره ببرید تا نوسانات قند خون که یکی از عوامل ایجاد استرس است را به حداقل برسانید.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد به مصرف قهوه و یا نوشیدنی های انرژی زا عادت دارند، متذکر شد: مصرف زیاد کافئین فارغ از اینکه از چه منبع و یا منابعی باشد می تواند باعث تغییرات خلق و خو گردد و به ایجاد استرس، اضطراب و حتی افسردگی یاری کند.

عجمی با اشاره به اینکه برای کاهش دریافت کافئین، توصیه می گردد قهوه را با چای سبز جایگزین کنید، اشاره نمود: چای سبز علاوه بر کافئین کمتر حاوی اسید آمینه ای به نام تیانین است که برای کاهش استرس و اضطراب مفید است؛ بعلاوه دریافت آب کافی و فعالیت فیزیکی روزانه به حفظ سلامتی و آرامش بیشتر یاری می نماید

منبع: گردشبان
انتشار: 16 خرداد 1403 بروزرسانی: 16 خرداد 1403 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 2338

به "چگونه استرس را با تغذیه مناسب کنترل کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه استرس را با تغذیه مناسب کنترل کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید