چرا تخم مرغ های رنگی خواص بیشتری دارند؟
به گزارش سفر به آنتالیا، رنگ پوسته تخم مرغ بر ارزش تغذیه ای داخل آن تاثیری ندارد. همه تخم مرغ ها سرشار از پروتئین و کلسترول نسبتا کمی هستند، با این حال مرغ هایی که دسترسی بیشتری به نور خورشید دارند، تخم هایی می گذارند که حاوی ویتامین D بیشتری هستند.
تخم مرغ پکیج کامل طبیعت است؛ نه فقط به خاطر مواد مغذی اش بلکه رنگ های شگفت انگیزی هم دارد، اما آیا تخم مرغ های رنگی غنی تر از تخم مرغ های سفید هستند؟
تقریبا همه روز ها در تقویم رویداد های دنیای به نام موضوع یا چیزی نام گذاری شده، اما شاید باور نکنید که تخم مرغ یکی از روز های مهم این تقویم است. هفته دوم اکتبر از 26 سال قبل، در کنفرانس بین المللی کمیسیون تخم مرغ در وین این عنوان را دریافت کرد تا اهمیت تغذیه ای این خوراکی مقوی و در دسترس را یادآوری کند.
از تخم مرغ به عنوان پکیج کامل طبیعت یاد می گردد چراکه یکی از مغذی ترین منابع غذایی در دنیا محسوب می گردد. این غذای لذیذ سرشار از پروتئین، آهن، کلسیم، پتاسیم، فولات، روی، ویتامین D و... است. تخم مرغ بعلاوه حاوی مواد مغذی مبارزه نماینده با بیماری های مختلف نیز است.
مواد مغذی، اما تنها علت بسیاری از مردم برای مصرف تخم مرغ نیست؛ تخم مرغ، روش های مختلف و راحتی برای خوردن دارد؛ با این حال ممکن است بین انتخاب یک تخم مرغ حنایی و یک تخم مرغ سفید مردد شوید. باور عمومی این است که تخم مرغ های حنایی بومی هستند و شاید همین شما را به پرداخت قیمت بالاتر آن ها مجاب کند.
اما آیا تخم مرغ های حنایی واقعا بهتر هستند؟ در واقع تخم مرغ ها رنگ های بسیار متنوع تری دارند و علم ثابت نموده آنچه در معین رنگ پوسته تخم مرغ تاثیر دارد ژنتیک مرغ است. کرم، صورتی، آبی و سبز، قهوه ای شکلاتی، حنایی، سفید و خال خالی که البته بدون زرده است همه رنگ های پرتکراری هستند که در میان تخم مرغ ها دیده شده اند. (شاید دیگر نیازی به رنگ کردن تخم مرغ های عید نباشد!)
طبیعت با هدیه کردن این الگو های رنگی و متنوع استتار، محافظت در برابر شکارچیان و حفظ هویت ن ژادی را برای پر های مرغ و پوسته تخم هایش آسان نموده؛ یک متخصص طیور به اگری لایف سرویس گفت نژاد مرغ معمولا نشان می دهد که تخم مرغ های او چه رنگی خواهند داشت و البته اگر صد ها نژاد مختلف مرغ در دنیا را نمی شناسید (که حق هم دارید) یک راه ساده تر هم وجود دارد.
دکتر گرگوری آرچر، در بخش علوم طیور کالج برایان، شرح داد: به طور کلی، مرغ هایی با لاله گوش سفید، تخم های سفید فراوری می نمایند. اما در حقیقت همه تخم مرغ ها با رنگ سفید آغاز می شوند؛ پوسته کربنات کلسیمی ساخته شده دور تخم ذاتا سفید است، اما کامل شدن این پوسته حدود 24 ساعت زمان لازم دارد و این وقتی مناسب است تا ژن های مرغ مادر وارد عمل شوند و آن ها را رنگی نمایند.
رژیم غذایی و سبک زندگی مرغ هم می تواند تفاوت های جزئی در رنگ پوسته تخم مرغ ایجاد کند، اما تخم مرغ های محلی و به اصطلاح ارگانیک، لزوما قهوه ای نیستند بلکه اغلب نژاد هایی که در مزارع پرورش می یابند آن هایی هستند که تخم های قهوه ای می گذارند.
رنگ پوسته تخم مرغ بر ارزش تغذیه ای داخل آن تاثیری ندارد. همه تخم مرغ ها سرشار از پروتئین و کلسترول نسبتا کمی هستند، با این حال مرغ هایی که دسترسی بیشتری به نور خورشید دارند، تخم هایی می گذارند که حاوی ویتامین D بیشتری هستند و این باعث می گردد که تخم مرغ های آزاد دارای محتوای ویتامین بیشتری باشند.
مرغ هایی که رژیم غذایی غنی از اسید های چرب امگا 3 دارند نیز تخم مرغ هایی فراوری می نمایند که حاوی سطوح بسیار بالاتری از این ماده مهم هستند، اما این باور درست نیست که تخم مرغ قهوه ای سالم تر از تخم مرغ سفید است. این افسانه احتمالا از ارتباط مردم با غلات کامل نشات می گیرد که کمتر تصفیه شده و طبیعی تر و در نتیجه سالم تر هستند؛ این واقعیت در خصوص گندم، نان، برنج و شکر صادق است، اما در خصوص تخم مرغ نه!
منبع:همشهری آنلاین
منبع: فرادید