مدیرعامل ایرانسل: امکان پژوهش دربارۀ 6G را برای دانشمندان مان فراهم می کنیم

به گزارش سفر به آنتالیا، مدیرعامل ایرانسل در افتتاحیۀ سومین سمپوزیوم مخابرات بی سیم نوری و موج میلی متری غرب آسیا (WASOWC2020)، بر توسعۀ پژوهش های دانشگاهی در زمینۀ نسل ششم تلفن همراه (6G)، تأکید کرد.

مدیرعامل ایرانسل: امکان پژوهش دربارۀ 6G را برای دانشمندان مان فراهم می کنیم

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران به نقل از روابط عمومی ایرانسل؛ این سمپوزیوم، به صورت آنلاین و به زبان انگلیسی، به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس، از صبح امروز سه شنبه، 4 آذرماه 1399 شروع شده و تا فردا ادامه خواهد داشت. در این رویداد آنلاین، پژوهشگران عرصۀ ارتباطات و فناوری اطلاعات از کشورهای گوناگون، در قالب کارگاه های مختلف، آخرین یافته های خود را در حوزۀ ارتباطات بی سیم نوری و موج میلی متری به اشتراک می گذارند. در طول برگزاری این سمپوزیوم، ضمن سخنرانی سخنرانان کلیدی و دعوت شدۀ بین المللی و داخلی و ارائۀ مقالات توسط دانشجویان و پژوهشگران، نشست هایی نیز در زمینۀ روندهای فناوری 5G و کووید 19 (COVID-19) برگزار می گردد.

دکتر بیژن عباسی آرند در این همایش آنلاین، طی سخنانی با اشاره به اینکه در روزگار فعلی، تصور زندگی بدون وجود ارتباط، کار دشواری است، گفت: تحول در زندگی روزمرۀ ما در طول دهه های گذشته، فراتر از تصور بود. فرصت های ارائه شده توسط ارتباطات بی سیم، دنیا ما را به جلو سوق داده و اکنون بیش از هر زمان دیگر، آماده و مشتاق هستیم تا کشف کنیم که این فناوری پیشرفته، چه مزایای بیشتری ارائه می دهد.

مدیرعامل ایرانسل تأکید کرد: ارتباطات بی سیم، همه ما را به دوران سبک زندگی دیجیتال سوق داده است؛ سبک زندگی ای که عمدتاً متمرکز بر رفاه مردم و تأمین نیازهای منحصر به فرد و متنوع آنها، به سریعترین و کارآمدترین روش است و ایرانسل به عنوان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، مفتخر است که در توسعه سبک زندگی دیجیتال در ایران، سهیم بوده است. ما افتخار می کنیم که در کنار دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، سهم خود را ایفا کنیم تا این فناوری را به حدبیشتر توانایی خود ارتقا دهیم.

وی همچنین به تغییر آشکار بین بازیگران اصلی بازارهای دنیا و تصاحب صندلی برتر خودروسازان توسط شرکت های حوزۀ فناوری اطلاعات اشاره و توضیح داد: انقلاب دیجیتال با سرعت و مقیاسی بی سابقه، زندگی و جوامع ما را متحول نموده و فرصت های بی نظیر و چالش های دلهره آوری را فراهم نموده است و هستۀ اصلی اقتصاد دیجیتال، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است که کالاها و خدمات دیجیتال بنیادین را فراوری می نماید و به بازده مالی منجر می گردد.

مدیرعامل ایرانسل با اشاره به سهم اقتصاد دیجیتال از فراوری ناخالص داخلی دنیا و آمار رو به رشد آن در ایران، نقش سازمان های غیردولتی را در این زمینه، حیاتی برشمرد و تأکید کرد: ارتباطات از راه دور، طیف گسترده ای از منافع را برای یک هدف مشترک تسهیل می نماید و نقش اپراتورهای همراه، به ویژه ایرانسل، در دستیابی به این مهم، قابل توجه است. ایرانسل، به عنوان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، با دارا بودن بیش از 43 درصد از سهم بازار، تقریبا نیمی از ترافیک داده های کشور را منتقل می نماید و اکنون به عنوان اگر نه اصلی ترین، لااقل یکی از بازیگران اصلی در اقتصاد دیجیتال ایران شناخته می گردد.

عباسی آرند، با ارائۀ شاخص های تکامل نسل های مختلف شبکه های تلفن همراه، به ارائۀ خدمات نسل پنجم تلفن همراه (5G) توسط ایرانسل برای اولین بار در ایران اشاره نمود و گفت: در مقایسه با 4G، نسل پنجم به طور معین، ارتباطی با سرعت بسیار بالا، اتصال قوی تر ، قابل اعتمادتر و با ضریب تأخیر بسیار پایین تر ارائه می دهد.

وی به چند مزیت اصلی 5G در مقایسه با فناوری 4G اشاره نمود و گفت: 5G تا 20 برابر سریعتر از 4G است، در هر کیلومتر مربع، از اتصال 10 برابر دستگاه بیشتر پشتیبانی می نماید و ضریب تأخیر آن، تا 25 برابر کمتر از 4G است.

مدیرعامل ایرانسل اقدامات ایرانسل برای اطمینان از آمادگی برای ورود به عصر 5G را برشمرد و اضافه نمود: شبکۀ ایرانسل به طور میانگین، با انتقال بیش از 9 پتابایت دیتا در روز، به بیش از 37 میلیون کاربر دیتا دست یافته و بزرگترین اپراتور اینترنت همراه در ایران است.

عباسی آرند ادامه داد: زیرساخت های خدمات دیجیتال با برند ایرانسل در حوزه های مختلفی مانند آموزش آنلاین، ویدئو و سرگرمی، Open API، تبلیغات و موارد دیگر توسعه داده شده است. همچنین مشارکت های دیجیتالی متعدد با ارائه دهندگان محتوا و سایر صنایع حوزۀ دیجیتال، موجب ایجاد بیش از 2500 شغل مستقیم و 40هزار شغل غیرمستقیم شده است.

وی اضافه نمود: ایرانسل با هدف دیجیتالی کردن بسیاری از امور زندگی روزمره، به طور مستقیم در طیف وسیعی از استارتاپ ها و شرکت های دیجیتال سرمایه گذاری نموده است. شاخص ترین شرکت در این زمینه، گروه اسنپ است که خدماتی مانند تاکسی آنلاین، خرید، سفر و … را ارائه می دهد و با اشتغال مستقیم 2900 کارمند و اشتغال غیرمستقیم بیش از 1.5 میلیون نفر، می تواند به عنوان الهام بخش ترین شرکت دیجیتال در ایران به شمار رود.

مدیرعامل ایرانسل همچنین گفت: در کنار پیشرفت های چشمگیری که 5G، در کنار 4G، در ارتباطات موبایل ایجاد نموده است، بیایید لحظه ای فکر کنیم که نسل ششم تلفن همراه قرار است چگونه دنیای ارتباطات را تقویت کند. و با بیان اینکه: احتمالاً پرسش ها در این زمینه، حول جنبه های بنیادین آن خواهند بود به این پرسش ها اشاره و توضیح داد: نخستین پرسش این است که آیا 6G واقعی است؟ خب قطعاً بله. ما قویاً اعتقاد داریم که به زودی زمان آن خواهد بود که 5G نیز با فناوری پیشرفته تری جایگزین گردد، همانطور که در 50 سال گذشته، این رخ داده است. اگر چه 6G در حال حاضر در مرحله پژوهش است تا عملکرد و اثربخشی آن مشخص گردد.

این استاد دانشگاه تربیت مدرس اضافه نمود: پرسش بعدی ممکن است این باشد که 6G چه زمانی می آید؟. با توجه به آن چه که توسط نقش آفرینان برجسته در صنعت ارتباطات ارائه شده است، به نظر می رسد که حدود یک دهه پس از 2020، زمان ظهور 5G باشد و پرسش بعدی هم این است که سرعت 6G چقدر خواهد بود؟ که آن را حدبیشتر 10 ترابایت بر ثانیه پیش بینی نموده اند.

عباسی آرند پرسش دیگر را چه کسی اکنون روی 6G کار می نماید؟ دانست و گفت: مؤسسه های مهم ارتباطاتی، قدرت های دنیای و کشورهای پیشرو در توسعۀ ICT، فعالیت برای پروژه های 6G خود را شروع نموده اند. برای تأکید بر اهمیت این مسأله، همان طور که ممکن است در رسانه ها هم دیده باشید، دولت ها نیز مشتاق پژوهش و تدوین برنامه هایی برای تحولات آینده هستند. به عنوان نمونه، آمریکا، ژاپن، چین و فنلاند، پیش از این اقدامات قابل توجهی را برای پیش بینی جنبه های نسل ششم تلفن همراه انجام داده اند.

عضو هیأت علمی دانشکدۀ مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس، در بخش پایانی سخنرانی خود تأکید کرد: در کنار پیشرفت های چشمگیر در توسعۀ 5G تا به امروز، هم از نظر علمی و هم از دیدگاه فنی، توجیه کافی برای همه ما وجود دارد تا بپذیریم که 5G، تأثیر مثبتی را برای بیشتر جنبه های زندگی روزمره و اقتصاد ما به همراه خواهد آورد تا توسط صنایع، هر چه بیشتر توانمند شوند. من با افتخار اعلام می کنم که ما اکنون، با فراهم کردن امکان فعالیت برای دانشمندان و کارشناسان خود، یک جهش رو به جلو انجام داده ایم تا آنها فراتر از حد معمول بیاندیشند و ایده های پیشگامانۀ خود را به اشتراک بگذارند تا در چشم اندازهای آینده، به این ایده ها جامۀ عمل پوشانده گردد.

دکتر بیژن عباسی آرند، فردا و در مراسم پایانی این سمپوزیوم نیز، سخنرانی و به پرسش های حاضران پاسخ خواهد داد.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 4 دی 1399 بروزرسانی: 4 دی 1399 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 1364

به "مدیرعامل ایرانسل: امکان پژوهش دربارۀ 6G را برای دانشمندان مان فراهم می کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیرعامل ایرانسل: امکان پژوهش دربارۀ 6G را برای دانشمندان مان فراهم می کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید