طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی

به گزارش سفر به آنتالیا، پنیر خامه ای خانگی نوعی پنیر چرب و خوشمزه است که به عنوان پنیر صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد یا در تهیه انواع کیک و شیرینی به کار می رود.

طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آیا تا به امروز به تهیه یک پنیر خامه ای خوشمزه در منزلتان فکر نموده اید؟ پنیر یکی از انواع لبنیات تهیه شده از شیر گاو، گاومیش، شتر، بز و گوسفند است که در رنگ ها و طعم های گوناگونی وجود دارد. در این مطلب به آموزش تهیه پنیر خامه ای خانگی خواهیم پرداخت.

برای تهیه پنیر، شیر با افزودن آنزیمی مانند مایه پنیر یا اسید سیتریک (سرکه) دلمه می گردد. این ماده سپس تحت فشار قرار می گیرد و پس از جدا کردن آب از آن، به شکل پنیر در می آید. انواع پنیر را براساس ترکیبات شیر، آنزیم به کار رفته برای ترش کردن شیر، روش کار و میزان رطوبت دسته بندی می نمایند.

پنیر خامه ای یکی از انواع پنیر با رطوبت خیلی زیاد (85-80 درصد) است که اولین بار به صورت صنعتی در آمریکا تهیه شد. این پنیر از مخلوط کردن خامه و اسید سیتریک به دست می آید و در حرارت زیر 10 درجه نگهداری می گردد. طعم پنیر خامه ای کمی ترش بوده و مانند کره نرم است. از این ماده به عنوان پنیر صبحانه همراه با نان استفاده می گردد و همچنین در تهیه انواع شیرینی و کیک مانند چیزکیک به کار می رود. استفاده از این پنیر در انواع سالاد یا در پوره سیب زمینی نیز مرسوم بوده و باعث ایجاد طعم عالی در آن ها می گردد.

طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی

مواد لازم
خامه پاستوریزه 1 پاکت
سرکه سفید صنعتی1/2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. خامه را در ظرفی ریخته و با چنگال بزنید تا کاملا صاف و یکدست گردد.
  2. ظرف حاوی خامه را روی حرارت ملایم گذاشته و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید.
  3. آغاز به هم زدن خامه کنید و با یک دماسنج آشپزی، دمای آن را اندازه بگیرید.
  4. وقتی دمای خامه به 190 درجه سانتیگراد رسید، سرکه را به آن اضافه کنید.
  5. حدود 5 دقیقه دیگر به هم زدن خامه ادامه دهید تا سفت گردد.
  6. خامه را در پارچه نخی ریخته و بدون اینکه به آن فشار آورید یا جسم سنگینی روی آن قرار دهید، اجازه دهید آب آن خارج گردد.
  7. پس از خارج شدن آب خامه، آن را 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا قابل مصرف گردد.

نکته: در صورت عدم دسترسی به دماسنج، می توانید از حرارت غیر مستقیم برای تهیه پنیر خامه ای بهره ببرید. برای این منظور:

  1. قابلمه ای را تا نیمه آب نموده و روی حرارت به جوش آورید.
  2. ظرف حاوی خامه را روی قابلمه آب جوش قرار دهید و حدود 15 دقیقه خامه را هم بزنید تا صاف و رقیق گردد.
  3. سرکه سفید را اضافه نموده و 5 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  4. خامه را در پارچه نخی ریخته و بدون اینکه به آن فشار آورید یا جسم سنگینی روی آن قرار دهید، اجازه دهید آب آن خارج گردد.
  5. پس از خارج شدن آب خامه، آن را 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا قابل مصرف گردد.

نکات مهم

  • هرگز خامه را روی حرارت مستقیم قرار ندهید، زیرا خامه می برد و خراب می گردد.
  • برای افزایش کیفیت پنیر خامه ای بهتر است از خامه محلی بهره ببرید که غلظت بالایی دارد.
  • گاهی برای تهیه پنیر خامه ای خانگی به جای سرکه از آبلیمو استفاده می گردد که در این صورت خامه ترش شده و پنیر کیفیت خود را از دست می دهد، بنابراین بهترین گزینه همان سرکه سفید صنعتی است.

ترکیب مواد پنیر خامه ای

ترکیب مواد پنیر خامه ای
آب55 درصد
چربی33 درصد
پروتئین10 درصد
نمک0/8-1/2 درصد

پنیر یک ماده غذایی با شهرت جهانی است که از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته و ریشه در دوران پیش از تاریخ دارد. هرچند منشا پیدایش این ماده غذایی معین نیست، ولی از گذشته های بسیار دور در مصر، یونان و روم باستان به عنوان غذایی پرطرفدار شهرت داشته است. بعضی از تاریخ نویسان معتقدند که پنیر برای اولین بار توسط چوپان های آسیایی وقتی کشف شد که آن ها برای نگهداری و حمل شیر از معده خالی بز ها استفاده می کردند. آنزیم موجود در معده خشک شده بز ها بر شیر عمل نموده و با استفاده از گرمای خورشید، فرایند فراوری پنیر صورت می گرفت. شاید در آن موقع کسی تصور نمی کرد ماده ای که چوپانان از شدت گرسنگی می خوردند، روزی به یکی از محبوب ترین و متنوع ترین مواد غذایی در سراسر جهان تبدیل گردد.

شما با طرز تهیه چه نوع پنیر دیگری آشنا هستید؟ در صورت تمایل می توانید تجربیات و نظرات خود را درباره تهیه پنیر خامه ای یا هر نوع پنیر دیگر به وسیله قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 13 تیر 1400 بروزرسانی: 13 تیر 1400 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 1712

به "طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید