طرز تهیه مارمالاد زردآلو؛ دستور مرحله به مرحله

به گزارش سفر به آنتالیا، اگر در پی تهیه یک مارمالاد خانگی خوش طعم و سالم هستید، جای درستی آمدید، زیرا در این مطلب طرز تهیه مارمالاد زردآلو را برای شما به صورت مرحله به مرحله شرح می دهیم. در این آموزش یاد می گیرید که چگونه با استفاده از زردآلوی تازه، شکر و آب لیمو، بدون احتیاج به پکتین های آماده، یک مارمالاد طبیعی و خوش قوام درست کنید. این دستور نه تنها ساده و قابل اجرا در خانه است، بلکه نکات مهمی مثل استریل کردن شیشه ها، روش صحیح جوشاندن میوه و تست غلظت مارمالاد را هم پوشش می دهد. بعلاوه اگر به طعم سایر میوه ها مانند آلبالو و پرتقال علاقه دارید می توانید طرز تهیه مارمالاد آلبالو و طرز تهیه مارمالاد و مربای پرتقال را هم در خبرنگاران مطالعه کنید.

طرز تهیه مارمالاد زردآلو؛ دستور مرحله به مرحله

مواد لازم برای تهیه مارمالاد زردآلو

  • زردآلوی بدون هسته و لکه 2/5 کیلوگرم
  • آب 1/4 فنجان
  • آب لیموی تازه 1/4 فنجان
  • شکر دانه ریز 1/8 کیلوگرم

طرز تهیه مارمالاد زردآلو

1. آماده کردن زردآلوها

قبل از هر کاری، دو نعلبکی (مقاوم به حرارت) را در فریزر قرار دهید تا خنک شوند؛ از نعلبکی ها برای تست میزان آماده بودن مارمالاد استفاده می گردد. در قدم بعدی زردآلوها را بشویید و خشک کنید؛ هر گونه لکه جزئی را را با چاقو جدا کنید سپس هر زردآلو را از وسط نصف کنید و هسته آن را جدا کنید.

اطمینان حاصل کنید که میوه شما تازه چیده شده و کیفیت خوبی دارد. از میوه هایی که کبود شده یا بیش از حد رسیده اند، استفاده نکنید. زردآلو حاوی پکتین، نوعی فیبر، که به پایداری ذرات معلق در مربا یاری می نماید است. دقت کنید که هر چقدر زردآلو رسیده تر باشد، پکتین کمتری دارد بنابراین حتما از زردآلوهای رسیده بهره ببرید.

2. اضافه کردن آب و آب لیمو

زردآلوهای بریده شده را را در یک قابلمه پهن و با ارتفاع زیاد بریزید و سپس آب و آب لیموی تازه را به آن اضافه کنید. اسیدیته آب لیمو به جلوگیری از رشد باکتری ها در مارمالاد یاری می نماید و باعث می گردد مارمالاد شما خراب نگردد. از طرف دیگر شیرینی مارمالاد را هم متعادل می نماید.

همواره پهن ترین قابلمه خود را انتخاب کنید که ارتفاع کافی برای جوشاندن مربا داشته باشد. میوه ها نباید بیشتر از نصف ارتفاع قابلمه از دو طرف آن بالا بیایند. قابلمه خیلی بزرگ باعث می گردد که مایع سریع تر تبخیر گردد و داشتن ارتفاع کافی به این معنی است که می توانید مربا را با حرارت بالاتر بجوشانید. از قابلمه های آلومینیومی، مسی یا آهنی استفاده نکنید زیرا اسید موجود در میوه ممکن است با قابلمه واکنش نشان دهد و طعم فلزی به مربا بدهد.

3. حرارت دادن به زردآلوها

قابلمه را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت میانه بگذارید تا میوه کم کم نرم گردد؛ هر از گاهی با قاشق چوبی دسته بلند، زردآلوها را هم بزنید. با افزایش حرارت، زردآلو به تدریج نرم و به حالت مایع تبدیل می گردد و برای جلوگیری از تبخیر شدن مایع، در قابلمه را ببندید. اگر به مارمالادی رقیق تر علاقه دارید، می توانید میوه ها را با مخلوط کن دستی رقیق تر کنید. برای انجام این کار، قابلمه را از روی گاز بلند کنید.

4. افزودن شکر به زردآلوی نرم شده

پس از 10 تا 15 دقیقه یا زمانی که زردآلوها نرم شدند؛ شکر را اضافه کنید و با قاشق چوبی به صورت مدام هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. میزان شکر را کم نکنید، زیرا شکر نه تنها میوه را شیرین می نماید، بلکه به سفت شدن مربا یاری می نماید و به عنوان یک نگهدارنده عمل می نماید. اگر شکر را کم کنید، مربای شما ممکن است کپک بزند.

بعد از حل شدن شکر، حرارت را زیاد کنید تا میوه به جوش آید. در قابلمه را کنار بگذارید و مارمالاد را هر از گاهی هم بزنید تا مخلوط به کف تابه نچسبد و نسوزد. این مرحله، توجه شما را می طلبد، پس از اجاق گاز دور نشوید و کف مارمالاد که به وجود می آید را با قاشق جدا کنید. در صورت تمایل می توانید میزان کمی کره اضافه کنید تا کف مربا از بین برود.

مخلوط مربا را در حدود 20 دقیقه حرارت دهید و با قاشق چوبی آن را هم بزنید. مدت زمان جوشیدن بسته به میزان میوه، میزان قابلمه و حرارتی که اعمال می کنید فرق دارد. دقت کنید اگر مدت طولانی بجوشد، پکتین ممکن است از بین برود و مربا سفت نگردد.

5. سنجش میزان سفتی بافت مارمالاد زردآلو

هنگامی که مارمالاد غلیظ تر به نظر رسید، حرارت را خاموش کنید و میزان کمی از آن را در یک نعلبکی (که از قبل در یخچال سرد شده است) قرار دهید. اجازه دهید یک دقیقه بماند تا خنک گردد سپس انگشت خود را در مارمالاد فشار دهید. اگر حتی به میزان کمی چروک شد، مارمالاد شما آماده است. اما اگر هنوز کاملا مایع بود، آن را به مدت پنج دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید و دوباره چک کنید.

وقتی مارمالاد به نقطه سفت شدن رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اگر باز هم روی سطح مربا کف بود، با قاشق آن را جدا کنید یا یک قاشق چای خوری کره اضافه کنید و خوب هم بزنید.

وقتی مارمالاد زردآلو آماده شد، حدود 10 دقیقه آن را کنار بگذارید، این کار این باعث می گردد که قطعات میوه به طور یکنواخت در سراسر مارمالاد پخش شوند. اگر مارمالاد فورا درون شیشه ریخته گردد، میوه تا بالای شیشه مربا بالا می رود. به مارمالاد بیش از 10 دقیقه استراحت ندهید و تا زمانی که هنوز داغ است آن را داخل شیشه های داغ و استریل شده بریزید و فورا در شیشه را ببندید. اطمینان حاصل کنید که شیشه ها تا لبه پر شده باشند. استریل کردن شیشه مارمالاد یک فرآیند ضروری برای از بین بردن باکتری هایی است که می توانند باعث خراب شدن مواد غذایی شما شوند.

6. ذخیره و استفاده از مارمالاد

در این مرحله از طرز تهیه مارمالاد زردآلو دقت کنید که وقتی مارمالاد را در ظرف می ریزید، همچنان حالت مایع دارد و 48 ساعت طول می کشد و تا بافت آن کامل جا بیفتد. مارمالاد را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. اگر مارمالاد را به صورت دقیق طبق مراحل ذکر شده تهیه کنید و درون ظروف استریل شده بریزید، به مدت یک سال ماندگار خواهد بود. هنگام استفاده از مارمالاد، همواره از یک قاشق تمیز و خشک بهره ببرید تا از آلودگی جلوگیری گردد. پس از باز کردن شیشه مارمالاد، برای احتیاط بیشتر آن را در یخچال نگهداری کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه مارمالاد زردآلو

در این نوشته طرز تهیه مارمالاد زردآلو مرحله به مرحله توضیح داده شد، این مارمالاد لذیذ با سه ماده زردآلو تازه، شکر، آب لیمو به راحتی قابل تهیه است که با توجه به نکات زیر می توانید از این میوه تابستانی در 12 ماه سال لذت ببرید.

استریل کردن شیشه های مارمالاد

استریل کردن ظرف های مربا اقدام حیاتی است که قبل پختن مارمالاد باید آن را انجام دهید. برای استریل کردن شیشه ها، ابتدا فر را روی 130 درجه سانتی گراد گرم کنید. از شیشه های شیشه ای با درب فلزی و محکم بهره ببرید. مطمئن شوید شیشه ها ترک یا لب پریدگی نداشته باشند و درها زنگ زده یا خراب نباشند.

شیشه ها و درها را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید یا در ماشین ظرف شویی قرار دهید. سپس آن ها را روی سینی فر گذاشته و حداقل 20 دقیقه در فر قرار دهید. اگر درها دارای واشر لاستیکی هستند، فقط اجازه دهید در هوا خشک شوند و در فر نگذارید.

پیشنهاداتی مجذوب کننده برای سرو مارمالاد زردآلو

مارمالاد زردآلو کاربردهای متنوع و خوشمزه ای دارد. می توان آن را صبح ها با نان تست یا کروسان میل کرد، چون طعم ملایم و کمی ترش آن برای آغاز روز عالی است. بعلاوه برای سرو با خامه، افزودن به ماست ساده، پر کردن تارت، ریختن روی اوتمیل، پنکیک یا وافل بسیار مناسب است. می توان از آن برای لعاب دادن به تارت میوه ای، شیرینی با خمیر هزارلا، یا حتی ژله دار کردن گوشت هم استفاده کرد. بعلاوه روی پنیر بز تازه طعمی فوق العاده دارد.

نقش پکتین در پخت مارمالاد و مربا

پکتین یک نشاسته طبیعی است که در درجات مختلف در میوه ها و سبزیجات یافت می گردد. پکتین وقتی با اسید و شکر ترکیب گردد و در دمای بالا پخته گردد، به شکل ژل در می آید. سطح پکتین بسته به میوه مربا فرق دارد. این ماده همان چیزی است که مربا وقتی خنک می گردد آن را سفت می نماید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 18 فروردین 1404 بروزرسانی: 18 فروردین 1404 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 2440

به "طرز تهیه مارمالاد زردآلو؛ دستور مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مارمالاد زردآلو؛ دستور مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید