طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا

به گزارش سفر به آنتالیا، سوهان یک نوع شیرینی ایرانی است که با جوانه گندم درست می شود و انواع مختلفی دارد. سوهان قم بدون بادکا اصولی دارد که آشنایی با آنها به شما در درست کردن سوهان خانگی با کیفیت کمک خواهد کرد. شما در این مقاله با طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا آشنا خواهید شد.

طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا

خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوهان یک نوع شیرینی ایرانی یا گونه ای حلوا است که از جوانه گندم درست می گردد و تاریخچه دقیق آن به دوره قاجار بر می گردد. این شیرینی در انواع مختلفی نظیر سوهان عسلی، سوهان کنجدی، سوهان حلوایی، سوهان بادامی، سوهان گزی، سوهان لقمه، سوهان کره ای، سوهان پشمکی، دسر سوهان و... تهیه می گردد.

ترکیبات سوهان در ابتدا شامل: آرد، شکر، روغن، پسته، زعفران، هل و گلاب بوده که به صورت حلوای نرمی طبخ می شده، ولی کم کم با افزودن ترکیبات دیگری همچون زرده تخم مرغ و نیز جایگزینی آرد جوانه گندم به جای آرد گندم خاصیت سفتی و شکنندگی به این شیرینی اضافه کرده شد که بر میزان ماندگاری محصول نیز افزود. در واقع زرده تخم مرغ به باقی ماندن روغن در ترکیب و عدم خشکی سوهان کمک می کند و جوانه گندم هم باعث می گردد ارزش غذایی سوهان بسیار افزایش پیدا کند. جوانه گندم منبع اصلی خاصیت سوهان محسوب می گردد. جوانه گندم منبع پروتئین بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه ویتامین های گروه B و E است. همچنین به دلیل داشتن قند های طبیعی سبب ذخیره سازی انرژی در ماهیچه ها شده و موجب بهبود عملکرد عضلانی و جلوگیری از خستگی و بی حالی می گردد.

از مواد اصلی مورد استفاده در پخت سوهان می توان به آب، آرد سفید، آرد جوانه گندم، عسل، کره، هل، زعفران، گلاب و مغز پسته اشاره کرد. به جای کره می توان از روغن حیوانی نیز استفاده کرد و نوع روغنی که در پخت سوهان مورد استفاده قرار می گیرد در کیفیت آن مهم است. سوهانی که به دندان نچسبد و سفت نباشد مرغوب است و طعم سوهان نامرغوب بگونه ای است که با چشیدن کمی از آن می توان متوجه کیفیت پایین مواد اولیه آن شد. رنگ قهوه ای روشن و عطر و طعم سوهان از جمله مواردی است که نشان دهنده کیفیت آن بوده و این موارد به مواد اولیه آن بستگی دارد.

متنوع ترین انواع سوهان در قم تولید می گردد و سوهان قم معروف ترین سوهان ایران است. سوهان قم در گذشته به روش سنتی و دستی تولید می شد، ولی امروزه با استفاده از دستگاه های مخصوص درست می گردد. به طور معمول در تهیه سوهان قم از بادکا و عسل استفاده نمی گردد، ولی تهیه یک سوهان عالی به 4-3 ساعت هم زدن نیاز دارد که همین مساله کار طبخ سوهان قم در منزل را با مشکل روبرو می سازد. به همین دلیل زمان پخت سوهان خانگی را معمولا با افزودن مقداری بادکا و عسل به 25-20 دقیقه کاهش می دهند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سوهان قم خانگی بدون بادکا و با کیفیت عالی آشنا سازیم، با ما همراه باشید.

طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا

مواد لازم
آرد چند منظوره1 قاشق غذاخوری+1/2 قاشق چایخوری
آرد جوانه گندم1 قاشق چایخوری
شکر 100 گرم (1/2 پیمانه)
آب3 قاشق غذاخوری+2 قاشق چایخوری
گلاب1 قاشق چایخوری
کره70 گرم (5 قاشق غذاخوری)
عسل1+1/2 قاشق غذاخوری
شربت ذرت روشن1+1/2 قاشق غذاخوری
پودر هل1/4 قاشق چایخوری
پودر زعفران1/8 قاشق چایخوری
پسته خام یا بوداده بدون نمک50 گرم

دستور تهیه:

  1. هیچ یک از مواد ارائه شده در دستور را کم و زیاد نکنید، همه مواد را به دقت اندازه گیری کرده و کنار دست خود قرار دهید.
  2. یک فویل یا کاغذ آلمینیوم به ابعاد 41*21 سانتیمتر را روی میز کار خود پهن کنید و روی آن را کمی چرب کنید.
  3. آرد سفید و آرد جوانه گندم را در یک تابه نچسب با سایز متوسط مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید، آرد را به مدت 3-2 دقیقه با یک قاشق چوبی، مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
  4. سپس آرد را از روی حرارت برداشته، شکر و آب و گلاب را به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید.
  5. مواد را مرتب هم بزنید و مواظب باشید به دیواره های ظرف نچسبد، چون خاصیت چسبندگی جوانه گندم بالاست و اگر به دیواره ها بچسبد به راحتی جدا نمی گردد.
  6. به هم زدن مواد ادامه دهید تا مواد کف کند و بالا بیاید، سپس کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کره ذوب گردد.
  7. پس از یک جوش، مواد را از روی حرارت برداشته، عسل، شربت ذرت و هل را اضافه و کمی هم بزنید؛ سپس پودر زعفران را اضافه کرده و دوباره مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید.
  8. 25-20 دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا مواد سفت شده و مانند خمیر کاملا از ظرف جدا شوند.
  9. به اندازه یک قاشق از مواد را روی فویلی که از قبل آماده کرده اید بریزید، چند ثانیه صبر کنید تا مواد کمی پهن شوند و سپس روی آن را مغز پسته بپاشید.
  10. بقیه مواد را به همین شکل با فاصله روی فویل ریخته، سپس مهر را کمی چرب کرده و به آرامی روی مواد بکشید تا پهن شده و مغز پسته به آن بچسبد.
  11. 30 دقیقه فرصت دهید تا سوهان خنک گردد.
  12. این سوهان را می توانید بیش از یک هفته در ظرف در دار نگهداری کنید و با گذر زمان بافت آن بهتر خواهد شد.

نکات مهم و ضروری در تهیه سوهان قم

  • هرچه حرارت پخت سوهان ملایم تر باشد کیفیت سوهان بهتر می گردد.
  • آرد را نباید زیاد تفت دهید، فقط در حدی که بوی خامی آن گرفته گردد کافی است.
  • در ترکیب مواد باید از پودر زعفران استفاده گردد و به هیچ وجه از زعفران آب کرده استفاده نکنید.
  • در صورت عدم دسترسی به مهر می توانید بدنه یک بطری شیشه ای را چرب کرده و به آرامی روی سوهان بکشید تا پهن گردد.
  • موقع ریختن مواد سوهان روی فویل باید سرعت عمل داشته باشید، چون اگر فاصله ایجاد گردد مواد در تابه سفت می شوند. در صورت بروز چنین مسئله ای مواد را کمی حرارت دهید تا شل شوند.
  • برای تمیز کردن مواد چسبیده به تابه و قاشق، کمی آب در تابه ریخته و قاشق را در آن قرار دهید. سپس تابه را روی حرارت قرار دهید تا آب موجود در آن به جوش آید و جوشاندن را تا زمانی ادامه دهید که همه مواد چسبیده به ظروف، در آب حل گردد.
منبع: ستاره
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 1465

به "طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوهان قم بدون بادکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید