تفاوت سوشی و ساشیمی

به گزارش سفر به آنتالیا، زمانی که صحبت از غذاهای ژاپنی می گردد، اغلب اولین تصویری که در ذهنمان نقش میبندد یک غذای بومی به نام سوشی است که در سراسر دنیا نیز هواداران پروپا قرصی دارد و به علت ظاهر بسیار خوبی که دارد کمتر کسی از خوردن آن امتناع می نماید. اما در کنار این غذا شاید شما نام ساشیمی را هم به عنوان یک غذای پرطرفدار شنیده باشید، به راستی سوشی و ساشیمی یک نوع غذا هستند با دو نام متفاوت یا واقعیت چیز دیگری است . با خبرنگاران همراه باشید تا پاسخ این سوال را در مقاله زیر بیابید.

تفاوت سوشی و ساشیمی

سوشی و ساشیمی

سوشی و ساشیمی دو غذای پرطرفداری که علی رغم شباهت بسیار به هم غذاهای یکسانی نیستند. یکی از مواد لازم هردو غذا ماهی خام است و بعلاوه در هنگام سرو هردو نوعی سس سویا وجود دارد که ماهی را در آن زده و میل مینمایند. اما قابل ذکر است که روش تهیه این دو غذای محبوب با یکدیگر فرق دارد و هرکدام هم سرآشپزهای مخصوص به خود را دارند. ما آنالیز تفاوت های میان این دو را از تلفظ دو غذا آغاز میکنیم:

تلفظ

سوشی بدین صورت خوانده می گردد (sushi (soo-shee و ساشیمی نیزبه شکلی که در پرانتز نوشته شده است تلفظ می گردد sah-shee-mee) sashimi).

سوشی و ساشیمی به چه معنا هستند؟

در زبان ژاپنی سوشی به معنای برنج سرکه ای است . در واقع سو به معنای سرکه و شی از یک لغت ژاپنی به معنای برنج گرفته شده است. و اما در خصوص ساشیمی ساشی به معنای سوراخ کردن و می به معنای گوشت است وبه احتمال زیاد نامش از یک دستور غذایی گرفته شده است که در آن باله و دم ماهی را به قطعات کوچک تقسیم می نمایند. در کل ساشیمی به نوعی طبخ غذا در ژاپن اشاره دارد که ماهی تازه و خام را به قطعات کوچک برش میدهند و با سس سویا میل مینمایند.

تفاوت های سرو کردن این دو غذا

سوشی را از برنج سرکه ای تهیه مینمایند و در بعضی از انواع آن هیچ نوع گوشتی وجود ندارد و می توان بدون افزودن چاشنی نیز میل کرد، اما معمولا ترجیح میدهند آنرا به همراه یک نوع سس سویا به نام shoyu بخورند.

اما ساشیمی که از ماهی تازه که به قطعات بسیار کوچک برش خورده تهیه می گردد، حتما با سس سویا میل می گردد. در بسیاری مواقع نیز مخلوطی از یک رب مخصوص با سس سویا و بعلاوه یک چاشنی مخصوص که از ترب سفید تهیه شده در کنار این غذا قرار می گیرد.

انواع مختلف سوشی و ساشیمی

سوشی (sushi )

سوشی دارای نمونه های متفاوتی است و با توجه به شیوه ای که پیچیده می شوند، نامگذاری شده اند. اولین نمونه آن ماکی سوشی (maki-zushi)است که در آن برنج، جلبک دریایی، ماهی و گاهی سبزیجات مختلف را باهم میپیچند و میل می نمایند. دومین نمونه که رایج ترین نمونه سوشی نیز است نیگری سوشی (nigiri-zushi) نام دارد و حاوی برنج سوشی است که با دست فشرده شده و یک ورق نازک از فیله ماهی یا حلزون که روی آن قرار میگیرد .

سومین سوشی چیراشی سوشی (chirashi-zushi) نام دارد که درون یک کاسه یا یک جعبه به همراه انواع خوراکی های مختلف خصوصا دریایی مانند میگو، انواع ماهی و حتی تخم مرغ روی برنج سوشی سرو می گردد.

تماکی سوشی(Temaki-zushi) نوع دیگری از سوشی است که به شکل مخروط رول می گردد و شامل یک ورق جلبک است که با ماهی ، برنج و سیبزیجات پر می گردد.

آخرین سوشی که ما در اینجا معرفی میکنیم ایناری سوشی(inari-zushi است و از توفو (یکی از فراورده های سویا) به همراه برنج سوشی تهیه می گردد بدین صورت که توفو را به صورت کیسه درآورده و درون آن را با برنج سوشی پر مینمایند و پس از سرخ کردن میل مینمایند.

ساشیمی (sashimi)

اما در خصوص ساشیمی باید گفت که با انواع غذاهای دریایی درست می گردد و ما در این مقاله فقط به معرفی تعدادی از محبوب ترین انواع آن می پردازیم. Maguro نوعی ازاین غذا است که با ورقه های نازک ماهی تن یا تکه های بزرگ و گوشتی از این ماهی که به نام toro شناخته می گردد و گرانتر از روش های دیگر سرو آن است، درست می گردد. و اما ساشیمی ابی (Ebi ) از میگو وصبا(saba)از ماهی خال مخالی تهیه می شوند. و نوع دیگری از این غذا وجود دارد به نام تاکو(tako)که از اختاپوس درست می گردد و چون باید اختاپوس را بسیار بجوید تا خطر خفه شدن بوسیله بلعیدن آن از بین برود، آنرا به صورت پخته شده سرو مینمایند تا مشتریان لذت بیشتری ببرند. اما معمولا دیگر انواع آن که از ماهی هایی نظیر ماهی تن، ماهی مرکب و سالمون تهیه می گردد را به صورت خام سرو مینمایند..

طرز تهیه سریع و راحت سوشی وساشیمی

سوشی

ابتدا باید برنج سوشی را آماده کنید که جز اصلی این غذا است. سپس یک ورق از جلبک دریایی را که خشک است را بردارید و روی ورقه های حصیری مخصوص گذاشته سپس یک لایه از برنج سوشی را در آن قرار دهید و درون آن رابا ماهی یا هر غذای دریایی که دوست دارید پرکنید و آرام رول کنید و سپس به قطعات کوچک برش زده و میل کنید.

ساشیمی

برای تهیه ساشیمی باید ماهی مخصوص آنرا که معمولا ماهی تن یا سالمون است، بخرید ، سپس پیازرا به قطعات کوچک برش زده و در یک ظرف کوچک قرار دهید و یک ظرف دیگر راهم از سس سویا پر نموده و کنار بگذارید . اکنون ماهی را به میزان های دلخواهتان برش زده(یا خیلی نازک یا قطعات کوچک چند اینچی ضخیم تر) و با پیازهای برش زده و سس سویا میل کنید.

کدام یک سالمترهستند

گرچه هردو غذاهای سالمی به شمار می آیند اما بازهم در مقایسه با سوشی ، ساشیمی غذای سالمتری است. زیرا در تهیه سوشی از انواع ادویه جات، مواد سرخ شده و مایونز استفاده میگرددکه در واقع کالری های غیرضروری را به این غذا اضافه مینمایند، ولی در ساشیمی فقط از ماهی خام و تازه استفاده می گردد. بعلاوه توصیه می گردد که زمانی که سوشی را خودتان در منزل تهیه می کنید یا در رستوران سفارش می دهید نوعی از آن که بدون مواد سرخ شده و با برنج قهوه ای درست می گردد را انتخاب کنید. منبع:buzzle

منبع: کجارو
انتشار: 9 آبان 1403 بروزرسانی: 9 آبان 1403 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 2374

به "تفاوت سوشی و ساشیمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تفاوت سوشی و ساشیمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید