تخم ریحان چه خواصی دارد؟

به گزارش سفر به آنتالیا، از دیگر خواص تخم ریحان خاصیت مدر بودن آن است. ار این رو مصرف آن به عملکرد کلیه ها یاری نموده و همزمان باعث دفع سموم و مواد زاید از بدن میشود.

تخم ریحان چه خواصی دارد؟
خواص تخم ریحان در طب سنتی شامل خاصیت ضد التهابی، مسکن، مدر و آنتی باکتریال است. مصرف دانه ریحان به عملکرد کلیه ها و دفع سموم بدن یاری میکند.

تخم ریحان به صورت دانه هایی ریز و سیاه رنگ است که بسیاری آن را با تخم شربتی اشتباه میگیرند. این دانه های کوچک و پرخاصیت همچون خواص ریحان که کاربردهای درمانی بسیای برای معالجه بیماری ها دارد، از فواید دارویی بیشماری برخوردار هستند. از مهمترین خواص تخم ریحان خاصیت ضد نفخ این دانه است که به رفع مسائل و ناراحتی های ناشی از نفخ شکم، گرفتگی عضلات شکم، سوء هاضمه و یبوست یاری میکند. از دانه های ریحان در بسیاری منطقه ها جهان برای تهیه نوشیدنی استفاده میگردد. مصرف شربت های حاوی تخم ریحان به دفع سموم خون یاری نموده و به علت دارا بودن خاصیت مدر، به عملکرد کلیه ها یاری شایانی میکند. در ادامه این مطلب مجموعه ای از خواص تخم ریحان و کاربرد آن در درمان بیماری ها در طب سنتی گردآوری شده است.

خواص تخم ریحان

بعضی از مهمترین خواص درمانی تخم ریحان به طور خلاصه عبارتند از:

از مهمترین خواص تخم ریحان در طب سنتی استفاده از تاثیر تسکین دهنده این ماده بر روی بدن است. مصرف نوشیدنی های حاوی این دانه به رفع نمودن استرس، سر درد و افسردگی یاری میکند.

1- تخم ریحان دارای مواد آنتی اکسیدان است و از این رو به مقابله و پیشگیری از سرطان یاری قابل توجهی میکند.

2- تخم ریحان دارای خاصیت ضد التهابی و مسکن است و مصرف آن برای بیمارن مبتلا به آرتروز و دردهای مفصلی مفید میباشد.

3- از خواص تخم ریحان یاری به سلامت قلب است. دانه های ریحان حاوی عنصر مهمیم میباشند که به فعالیت و عمکرد عضلات قلب یاری میکند. بعلاوه این دانه ها از ایجاد پلاک خونی در رگهای خونی پیشگیری میکند و در نتیجه خطر بروز سکته قلبی را کاهش میدهد.

4- از دیگر خواص تخم ریحان خاصیت مدر بودن آن است. ار این رو مصرف آن به عملکرد کلیه ها یاری نموده و همزمان باعث دفع سموم و مواد زاید از بدن میگردد.

5- تخم ریحان دارای خاصیت آنتی باکتریال است و از آن میتوان برای یاری به درمان عفونتهای پوستی و زخم ها یاری کرد. به این منظور میتوانید از خمیر تهیه شده از دانه های ریحان به صورت موضعی بهره ببرید.

6- مصرف دم نموده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه (ترشحات واژن) در طب سنتی بکار می رود.

7- جویدن تخم ریحان به کاهش سوزش ناشی از زخم و آفت دهان یاری میکند و استفاده از آن از عفونتهای حفره دهانی پیشگیری میکند.

8- در طب سنتی از خواص تخم ریحان برای کاهش علایم سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه استفاده میگردد.

9- دانه های ریحان برای درمان اسهال مفید هستند. به این منظور مقداری از آن را با صمغ عربی کوبیده و مصرف نمایید.

10- مصرف دانه های ریحان به رفع بعضی مسائل گوارشی یاری میکند و از بروز نفخ و یبوست پیشگیری میکند.

11- مصرف تخم ریحان برای زنان و دختران بسیار مفید است. این دانه های ریز و کوچک به علت داشتن آهن از بروز کم خونی و کاهش سطح هموگلوبین خون پیشگیری میکند.

ترکیب شیمیایی تخم ریحان

دانه ریحان دارای ماده روغنی بسیار خوشبو است که حالتی روان دارد. از دیگر ترکیبات موجود در تخم ریحان، لعاب، لینالول، استراگل، سینئول، اوژنول، متیل کاوی کول، اوسیمن، سینامات متیل، مواد قلیایی، آنتول و سسکی ترپن است. بعلاوه تخم ریحان سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان، امگا 3 و امگا6 است.

طریقه مصرف تخم ریحان

رایج ترین نحوه مصرف تخم ریحان تهیه نوشیدنی با این دانه ها است. دانه های ریحان زمانی که با آب مخلوط میشوند، سریعاً حالتی خمیری یا ژله ای و لعاب دار در آب ایجاد می نمایند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می گردد. لعاب این دانه ها پس از جذب آب مانند فالوده می گردد. تخم ریحان از قدیم به اسم یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته است.

مضرات تخم ریحان (موارد احتیاطی و منع مصرف)

همچون سایر گیاهان دارویی زیاده روی در مصرف تخم ریحان هم توصیه نمیگردد و چنانچه داروی خاصی مصرف میکنید حتما با نظر پزشک متخصص از مقادیر دارویی دانه های ریحان بهره ببرید.

منبع:سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 7 آبان 1400 بروزرسانی: 7 آبان 1400 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 1867

به "تخم ریحان چه خواصی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تخم ریحان چه خواصی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید