با جاذبه های گردشگری کرمان آشنا شویم
به گزارش سفر به آنتالیا، جاذبه های گردشگری کرمان از دیدگاه طبیعی جزو سرزمین عجایب طبیعت یاد شده است و یکی از شگفت انگیزترین اقلیم های گردشگری ایران و جهان را دارد.
سرویس گردشگری - جاذبه های گردشگری کرمان از دیدگاه تاریخی و طبیعی در ایران بی نظیر هستند. استان کرمان یکی از عجیب ترین اقلیم های جهان را در خود جای داده است. در این استان می توان گرمترین نقطه جهان را بازدید کرد و با کمی فاصله به پیست اسکی رفت. قطعا کرمان را در یک سفر چند روزه نمی توان به صورت کامل دید و بایستی چندین بار به این منطقه از ایران سفر کرد تا بتوان آن را به طور کامل شناخت. اگر قصد سفر به کرمان را دارید می توانید از سامانه اینترنتی رزرو هتل، از قیمت ها و امکانات مراکز اقامتی و رفاهی این استان مانند:
- هتل جهانگردی کرمان
- هتل پارس کرمان
- هتل گواشیر کرمان
- هتل هزار کرمان
- هتل اخوان کرمان
- و...
آگاهی یابید.
باغ شاهزاده ماهان
باغ شاهزاده ماهان کرمان یکی از نمونه باغ تخت های ایرانی است که از شرایط مساعد طبیعی ممتازترین بهره برداری را کرده است. باغ شاهزاده، ماهان در عصر قاجار در دوران یازده ساله فرمانفرمایی عبدالحمید میرزا ناصرالدوله (1298 ه . ق تا 1309 ه. ق) احداث شد که با مرگ وی ساخت باغ ناتمام ماند. محل استقرار این باغ در نزدیکی مقبره شاه نعمت الله ولی در دامنه ارتفاعات جوپار است.
وجود خاک حاصلخیز، آفتاب لازم، وزش باد ملایم و نسیم و بالاخره دسترسی به آب (قنات تیگران) امکان ایجاد باغی در آن مقیاس را در گستره ای خشک و بی آب و علف، معجزه گونه فراهم ساخته است. باغ تخت شاهزاده در دامنه ارتفاعات جوپار به مساحت5/5 هکتار با شکلی مستطیلی با شیبی حدود 6/4% شکل گرفته و حصاری بلند آن را از جو نامساعد اطراف جدا می سازد.
آب منبع حیات بخش این باغ از بخش فوقانی باغ داخل می شود. محورهای اصلی و فرعی و تخت های مسطح در نظر ویژه ای آبیاری شده و سبز انبوه و کم نظیری را در چارچوب طرح باغ به وجود آورده است. نهر آبی که وارد باغ می شود در جهت طولی باغ به گونه ای توزیع می شود که علاوه بر آبیاری کرت ها و راستاها با استفاده از شیب تند زمین که شرایط اولیه باغ تخت های است بر روی محور اصلی و میانی باغ به صورت نهری وسیع، آبشره ها و آبشارها به عنصر اصلی کیفیت بخش باغ بدل می شود.
ارگ راین
ارگ راین که یکی از بزرگترین بنا های خشتی معروف جهان است با 22 هزار متر مربع بر فراز تپه ای با عظمت قرار گرفته است. به گفته تاریخ نگاران، راین منطقه ای با قدمت و تمدن کهن، مربوط به زمان ساسانیان است. این منطقه که به واسطه قرار دریافت در بزرگراه غرب به شرق و راستا کرمان به جیرفت و بندرعباس،دارای موقعیت مناسبی بود،طی مرور زمان به یکی از مراکز داد و ستد کالا، بافت پارچه های ارزشمند خراسانی، مصری و عراقی و مرکز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ تبدیل شد.
این قلعه که تماما از خشت خام ساخته شده، تنها دارای یک ورودی است که در سمت شرقی آن واقع شده است و به وسیله سردر بزرگ و باشکوهی به محوطه داخی راه می یابد. همانند ساختار یگانه تمامی ارگ ها، ارگ راین نیز دارای بخش عامه نشین و اعیان نشین است که فضاهای معماری مورد نیاز مردم از جمله زورخانه، مکتب خانه، سرباز خانه، بارانداز، ساختمان قرنطینه، مسجد، انبار و اصطبل در آن دیده می شود.
همچنین این ارگ دارای بخش های دیگری چون بخش نگهبانی است که در نزدیکی درب ورودی آن قرار گرفته است و از قسمت فوقانی با منفذی مربع شکل به سمت پایین دید دارد که در گذشته نگهبانان از این نقطه ورود و خروج افراد را کنترل و مورد بررسی قرار می دادند. به علاوه در قسمت ورودی ارگ راین جایگاه آهنگران و افرادی که به شغل چاقو سازی و ساخت ابزار فلزی مشغول بوده اند به چشم می خورد.
باغ فتح آباد
باغ فتح آباد یکی از نمونه های منحصر به فرد هنر و معماری ایرانی و یکی از قدیمی ترین باغ های دوران قاجار است، هنگامی که وارد باغ می شوید حوض بزرگ جلوی عمارت، درختان میوه، نسیم خنک فضای باغ و… آنقدر مجذوبتان می کند که بی شک باور خواهید کرد که قدم در یکی از زیباترین باغ های ایرانی نهاده اید.
باغ بیگلربیگی در حدود سال های 1255 قمری با مصالح خشت خام و گچ برای حاکم کرمان ساخته شد. حوضی به ابعاد 60 در 5 متر با فواره های زیبا در مقابل عمارت دو طبقه (به ویژه زمانی که تصویر عمارت در آب حوض منعکس می شود) و طاق نماهای اطراف آن بسیار دیدنی است.
این باغ بعد از خشک شدن قناتی که باغ را سیراب می کرده رو به نابودی رفته تا جایی که سالیان گذشته به محل نامناسب ومخروبه ای تبدیل شده بود اما با تدبیر برخی مسئولین باغ فتح آباد جانی تازه گرفته وشکوه ورونق خود را دوباره به دست آورده و امروز به یکی از رویایی ترین باغ های ایرانی و مکان گردشگری مهم و ارزشمند کرمان تبدیل شده و بار دیگر گل های رنگارنگ در کنار حوض جلو عمارت دل از گردشگران می رباید و نشستن در کافه رستوران باغ فتح آباد لذتی بی نظیر است.
ارگ بم
این ارگ تاریخی از گونه های معماری متعددی از جمله دیوار حصار، برج و بارو و دروازه های متعدد، مسجد، بازار، تکیه، کاروانسرا، مدرسه، حمام، زورخانه و محله های مسکونی با خانه های اعیان نشین یا عامه نشین، بخش حاکم نشین شامل سربازخانه، اصطبل، آسیاب، خانه فرمانده قشون و بخش اقامت حاکم شامل خانه حاکم، عمارت چهارفصل و برج دیدبانی تشکیل شده است.
بم در 193 کیلومتری جنوب غربی کرمان و در دشت کویر حد فاصل جبال شاخص و کوه های کبودی واقع شده است. بم 1050 متر از سطح دریا بالاتر است و 19480 کیلومتر مربع وسعت دارد. قدیمی ترین نشانه های تمدن در تپه های بیدرون در 15 کیلومتری شهر کشف شده است.
مجموعه گنجعلی خان
گنجعلی خان که از حکام مشهور زمان شاه عباس است از سال 1005 تا 1034 هجری قمری بر کرمان فرمان روایی کرد و در زمان فرمانروایی بر کرمان آثار و ابنیه زیادی بنا کرد و در عمران آبادی این منطقه کوششهای فراوانی کرده است.
از جمله آثارعام المنفعه ای که از این حکمران مشهور بجا مانده مجموعه گنجعلیخان در داخل شهر و رباط زین الدین (کاروانسرای گنجعلیخان) بر سر راه یزد و کرمان، حوض خان بر سر راه کرمان به مشهد و تعدادی قنات در شهر کرمان بوده است. سهمی از درآمد مجموعه و قنوات اختصاص به آستان قدس رضوی داشته است بناهای مذکور در لشکرکشی های آقا محمدخان صدمات جبران ناپذیری دیده است. این مجموعه شامل حمام، مدرسه، ضراب خانه و آب انبار می شود.
یخدان مویدی
شهر کرمان یکی از کهنترین مراکز جمعیتی در کویر مرکزی ایران است اما مردمان این دیار از سالهای قبل با ابتکار و نو آوری این شهر را به یکی از زیباترین شهرهای تاریخی ایران تبدیل کرده اند که نمونه این ابتکار سیستم آبرسانی انبار و تولید یخ از صدها سال قبل می باشد.
بزرگترین یخدان کرمان مویدی نام دارد؛ عناصر تشکیل دهنده یخدانها عبارت اند از مخزن، حصار، استخر و چاله یخ که بسیاری از آنها در کرمان پا برجا هستند که مهمترین آنها نیز یخدان مویدی است و دلیل این نام نیز این بود که آب این یخچال به وسیله قناتی به همین نام تامین می شد.
پلان مخزن دایره شکل است که گنبدی بر روی آن احداث کرده اند حصار آن نسبتا بلند و 12 متر ارتفاع دارد. مصالح بنا خشت خام و ملات گل است. کاربری یخدان نیز در گذشته نگهداری یخ برای ایام تابستان مردم شهر بوده است.
پیست اسکی سیرچ
سیرچ یکی از بخشهای شهرستان کرمان است که تنها چند کیلومتر با شهر کرمان فاصله دارد نام این روستا کرمانیها را به یاد هوشنگ مرادی کرمانی می اندازد زیرا این نویسنده کشور نیز متولد این روستای زیبای استان کرمان است و شاید زیبایی های همین مکان باشد که این نویسنده را به سر شور و شوق آورده است.
آنچه که این مکان را برای مردم شهر کرمان جذاب کرده است طبیعت متفاوت منطقه است به گونه ای که از ابتدای جاده اصلی تا تونل سیرچ که با دو کیلومتر طول یکی از قدیمی ترین و بلند ترین تونل های کشور محسوب می شود ارتفاع به شدت زیاد می شود بطوریکه ارتفاع راستا در بالاترین نقطه به 2 هزار و 700 متر از سطح دریا می رسد.
شیب این جاده به گونه ای است که در برخی نقاط به 20 درجه می رسد و به این معنی است که در هر صد متر ارتفاع از سطح زمین 20 متر افزوده می شود. کوههای سیرچ از بلندترین کوههای استان کرمان محسوب می شوند و هدف بسیاری از کوهنوردان قرار گرفته است و درست بعد از تونل بلند سیرچ که خود از جذابیتهای کرمان است و در دامنه سمت راست تونل به سمت سیرچ پیستی طبیعی از برف و یخ وجود دارد که محل تفریح زمستانی مردم کرمان است.
گندم بریان
گندم بریان در محدوده بیابانی در حاشیه کویر لوت کرمان و در مساحتی معادل 480 کیلومتر مربع، در شرق رودخانه شور قرار گرفته و با مرکز شهر تنها 83 کیلومتر فاصله دارد طبق آخرین خبرها، ناسا، با بررسی یافته های ماهواره ای خود نام گندم بریان را در صدر لیست گرمترین نقاط جهان قرار داده است.
همچنین مشاهدات محلی در این منطقه نشان می دهد که بدلیل شدت هوا حتی باکتریها نیز نمی توانند در آنجا رشد کنند و این نقطه از زمین، کاملا خالی از حیات است. به خصوص در تابستان که دمای آن به 71 درجه سانتی گراد می رسد حضور روزانه در این نقطه زمین غیر ممکن است و تنها در زمستان و اوایل بهار می توان از این دشت سوخته بازدید کرد.
مردم و مسئولان محلی می گویند که در برخی روزهای سال حتی دمای بالای 90 درجه را نیز در این دشت ثبت کرده اند دانیال ابراهیمی، مستند سازی که برای تهیه فیلم به این منطقه سفر کرده می گوید کسی به درستی نمی داند در روزهای گرم سال دمای واقعی گند بریان چقدر است چون نزدیک شدن به منطقه در فصل گرما دور از خطر نیست.
منبع: setare.com