ایران به ترکیه آب صادر می نماید!
به گزارش سفر به آنتالیا، به گزارش خبرنگاران، چرا در شرایطی که ایران با بحران آب روبرو شده است باید محصولی همانند هندوانه به ترکیه صادر گردد.
به نقل از ایسنا، ایران در در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار گرفته که میانه بارندگی آن به 250 میلیمتر در سال نیز نمی رسد و به همین علت در بخش های زیادی از کشور دچار کم آبی هستیم.
در این بین در حال حاضر 90 درصد از منابع آبی در بخش کشاورزی استفاده می گردد که اگر بتوانیم 10 درصد از آب کشاورزی را صرفه جویی کنیم حدود 9 میلیارد مترمکعب آب ذخیره می گردد و خیلی از مسائل در زمینه تأمین منابع آبی رفع خواهد شد.
اما نه تنها تدبیری برای این مساله صورت نمی گیرد بلکه شاهد صادرات محصولات آب بر کشاورزی همانند هندوانه نیز هستیم. آنطورکه قاسم تقی زاده خامسی معاون سابق وزیر نیرو در صفحه اینستاگرام خود نوشته برای فراوری هر کیلوگرم هندوانه بطور میانه 350 لیتر آب مصرف می گردد و قیمت تمام شده هر لیتر آب در کشور حدود 700 تومان است.
به گفته وی کشوری که دچار خشکسالی بوده و بیش از 50 درصد سدهای آن خالی از آب بوده و سرانه آب آن به کمتر از 1100 مترمکعب رسیده است چرا باید آب را در قالب هندوانه و گوجه فرنگی و… به ترکیه صادر کند که سرانه آب بالای 1700 مترمکعب دارد؟
خامسی نوشت: خرداد سال 99 را یادآور می شوم که ترکیه با افزایش تعرفه واردات باعث فاسد شدن 10 هزار تن هندوانه کشاورزان ایرانی در مرز بازرگان شد. ترکیه بعد از چین دومین صادرکننده هندوانه در دنیا است!
صحبت های تامل برانگیز معاون سابق وزیر نیرو این مساله را در فکر متبلور می نماید که ارزش واقعی آب در کشور شناخته نشده و آنطور که باید برای حفظ این مایه حیات کوشش نمی گردد.
منبع: تجارت نیوز