طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی اصل؛ از پرطرفدارترین دسرهای جهان
به گزارش سفر به آنتالیا، تیرامیسو از پرطرفدارترین دسرهای ایتالیایی است که در منوی بیشتر کافه ها وجود دارد؛ هرچند به علت طرز تهیه راحتی که دارد، می توانید آن را در خانه نیز درست کنید.
تیرامیسو از معروف ترین و محبوب ترین دسرهای ایتالیایی است که امروزه یک دسر بین المللی به شمار میرود و در تمام جهان با طعم های مختلف تهیه و سرو می گردد. این دسر فوق العاده خوشمزه با لایه های لیدی فینگر و کرمی متشکل از شکر و ماسکارپونه (نوعی پنیر خامه ای) و تخم مرغ آماده می گردد که در نهایت روی آن پودر کاکائو قرار می گیرد. علاوه بر مدل اصلی تیرامیسو، انواع و اقسام این دسر با طعم دهنده های مختلف، با میوه، بدون تخم مرغ، شکلاتی و... نیز درست می گردد که هرکدام هواداران خاص خود را دارد.
این روزها دسر تیرامیسو در بیشتر کافه ها و رستوران ها پیدا می گردد؛ اما خودتان هم می توانید آن را در خانه درست کنید؛ از همین رو خبرنگاران بر آن شده است تا در این مقاله شما را با طرز تهیه تیرامیسو خانگی آشنا کند.
همه چیز درباره تیرامیسو ایتالیایی:
- طرز تهیه تیرامیسو ساده
- طرز تهیه تیرامیسو با تخم مرغ
- طرز تهیه تیرامیسو شکلاتی
- فیلم طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی اصل
- تاریخچه تیرامیسو
- طعم تیرامیسو
طرز تهیه تیرامیسو ساده
یکی از مزیت های تیرامیسو ساده در این است که می توانید آن را بدون تخم مرغ تهیه کنید که هم به صرفه تر است و هم راحت تر تهیه می گردد.
مواد میانی برای 3 تا 4 نفر:
- 1.5 لیوان خامه فرم گرفته
- نصف لیوان شکر
- 500 گرم ماسکارپونه
- حدود 24 عدد لیدی فینگر
مواد شربت:
- یک سوم لیوان آب
- نصف لیوان شکر
- دوسوم لیوان قهوه فوری یا اسپرسو
طرز تهیه
1. آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد و غلیظ گردد که حدود 10 دقیقه طول می کشد.
2. قابلمه را از روی حرارت بردارید و قهوه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خنک گردد.
3. پنیر ماسکارپونه را با همزن برقی بزنید و سپس به خامه زده شده اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
4. کف ظرف موردنظرتان را یک ردیف لیدی فینگر بچینید.
5. با استفاده از یک برس، روی بیسکویت ها را شربت بمالید یا می توانید لیدی فینگرها را یکی یکی در شربت فرو کنید؛ اما نباید بیشتر از پنج ثانیه در شربت نگه دارید.
6. در این مرحله نیمی از مایه فیلینگ را روی بیسکویت ها بریزید و سطح روی آن را صاف کنید.
7. مجددا یک لایه لیدی فینگر قرار دهید و روی آن شربت بزنید.
8. مابقی مواد فیلینگ را روی آن بریزید و سطحش را صاف کنید.
9. روی ظرف را سلفون بکشید و برای 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
10. پس از این مدت، سلفون را بردارید و روی سطح دسر، پودر کاکائو بریزید و سرو کنید.
نکات تهیه
- بیسکویت لیدی فینگر به شکل بسته بندی در سوپر مارکت های بزرگ به فروش می رسد.
- به جای شربت می توانید از اسپرسو دم نموده یا جوشانده بهره ببرید. مضاف بر اینکه، هر قهوه دیگری نیز برای این دسر جواب می دهد؛ فقط باید قوی و غلیظ باشد. یادتان باشد که معادل میزان شربت ذکرشده در دستور باید قهوه به صورت مایع باشد و منظور پودر قهوه نیست.
- ماسکارپونه طعمی مشابه خامه و بافتی پنیری دارد؛ با این حال شور نیست و برای تهیه انواع دسر و حتی تزیین کیک به کار می رود.
- با توجه به قیمت پنیر ماسکارپونه می توانید از پنیر های خامه ای بهره ببرید؛ اما این پنیرها شور هستند و باید به سراغ پنیری بروید که درصد شوری کمتری دارد.
- ظرفی که برای تیرامیسو انتخاب می کنید، نباید خیلی عمیق باشد تا به راحتی بتوانید آن را سرو کنید.
- به جای لیدی فینگر می توانید از کیک اسفنجی بهره ببرید.
- تیرامیسو را می توانید با بیسکویت پتی بور هم آماده کنید. از آنجا که این بیسکویت حساس و شنماینده است، آن را داخل قهوه یا اسپرسو نزنید و فقط کف ظرف بچینید و روی آن را با قهوه یا شربت مرطوب کنید. باقی مراحل درست مشابه کار با لیدی فینگر است.
- اگر اهل شکلات هستید، می توانید میزانی شکلات رنده شده و بادام پرک و تُست شده برای تزیین روی دسر به کار ببرید.
- سرو تیرامیسو به صورت تک نفره نیز امکان پذیر است.
- برای انتخاب ظرف ترجیحا از مدلی بهره ببرید که بتوانید دسر را با همان سرو کنید.
- لیدی فینگر خانگی که خودتان درست می کنید؛ خیلی نرم تر از نوع بازاری آن است و از همین رو در هنگام خیساندن آن در شربت یا قهوه باید دقت داشته باشید.
- تیرامیسو بهتر است برای 24 ساعت در یخچال بماند؛ هرچند پس از حدود سه تا چهار ساعت هم قابل استفاده است.
- در صورتی که نخواهید تیرامیسو را به همان شکلی سرو کنید که در قالب است، می توانید کف ظرف را سلفون بکشید تا بعد از اتمام کار و استراحتی که در یخچال کرد، به راحتی آن را از قالب خارج کنید.
- برای تنوع می توانید از انواع میوه ها مثل توت فرنگی در تهیه تیرامیسو بهره ببرید.
- طرز تهیه تیرامیسو با موز و گردو نیز فرق چندانی با تیرامیسو ساده ندارد؛ فقط باید لابه لای بیسکویت ها و مواد فیلینگ، از حلقه های موز و گردو خردشده بهره ببرید که بی شک طعم دلچسب تری پیدا می نماید.
- در صورتی که از قالب کمربندی یا رینگ بهره ببرید، ابتدا باید کناره های قالب را با چاقویی تیز جدا نموده و سپس کمربند قالب را باز کنید.
- برای اینکه دسر تیرامیسو را به صورت یک جا برای مهمانی سرو کنید، ترجیحا ظرفتان شیشه ای باشد تا کلیه بیسکویت ها، فیلینگ و... به خوبی دیده گردد و ظاهر زیباتر و شکیل تری پیدا کند.
طرز تهیه تیرامیسو با تخم مرغ
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:
- 3 عدد تخم مرغ
- بیسکویت لیدی فینگر به تعداد لازم
- 500 گرم پنیر ماسکارپونه
- نصف لیوان شکر
- یک سوم لیوان شیر
- نصف قاشق چای خوری وانیل
- یک لیوان خامه فرم گرفته
شربت اسپرسو
- یک قاشق غذاخوری شکر
- نصف لیوان قهوه دم نموده غلیظ
طرز تهیه
1. زرده های تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ گردد. سپس شیر ولرم را اضافه و مخلوط کنید.
2. حالا در یک کتری یا ظرفی آب بریزید؛ روی حرارت قرار دهید و سپس ظرف حاوی زرده های تخم مرغ را روی آن بگذارید که به آن روش بن ماری می گویند. نباید آب جوش با کف ظرف تماس پیدا کند.
3. در حالی که ظرفتان روی حرارت واقع شده است، با همزن دستی خوب هم بزنید تا پف کند و مانند فرنی غلیظ گردد.
4. این کرم هرچه بیشتر روی حرارت غیرمستقیم باشد، غلیظ تر می گردد. ظرف را از روی حرارت بردارید.
5. در این مرحله پنیر ماسکارپونه را با همزن بزنید تا یکدست گردد. حالا کرم تیرامیسو را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.
6. قهوه را دم کنید و اجازه دهید از حرارت بیفتد.
7. لیدی فینگر را در قهوه دم نموده بخیسانید؛ آن هم در حدی که بیسکویت ها مرطوب شوند؛ اما حالت خمیری به خود نگیرد.
8. بیسکویت ها را ته ظرف بچینید و روی آن از کرم فیلینگ بریزید و خوب پخش کنید تا سطح همه بیسکویت ها را بگیرد.
9. بعد ردیف بعدی بیسکویت ها را به همان روش آماده کنید و روی مواد فیلینگ قرار دهید.
10. بقیه کرم را روی بیسکویت ها بگذارید و با لیسک یا چاقو روی سطح آن را صاف کنید.
11. روی ظرف سلفون بکشید و برای 24 ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
12. سطح تیرامیسو را با خامه فرم گرفته تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه تیرامیسو شکلاتی
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:
- کیک اسفنجی یا لیدی فینگر
- 2 پیمانه خامه فرم گرفته
- 8 قاشق غذاخوری آب جوش
- 5 قاشق غذاخوری نسکافه یا قهوه
- 2 تا سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 100 گرم پودر قند
- 300 گرم شکلات تلخ
- 300 گرم پنیر ماسکارپونه
طرز تهیه
1. شکلات را با چاقو خرد کنید؛ آن را در کاسه ای بریزید و روی بخار کتری بگذارید تا به روش بن ماری آب گردد.
2. پس از الک کردن پودر کاکائو، آن را به شکلات آب شده داغ اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
3. پودر قند الک شده و پنیر ماسکارپونه را با همزن برقی بزنید.
4. قهوه یا نسکافه را با آب جوش مخلوط کنید تا حل گردد و اجازه دهید تا از دما بیفتد.
5. نیمی از قهوه یا نسکافه را به مخلوط پنیر و پودر قند اضافه کنید.
6. در این مرحله شکلات مذاب را که از حرارت افتاده است، با خامه فرم گرفته مخلوط کنید و با همزن بزنید.
7. در اینجا باید مخلوط پنیر ماسکارپونه و خامه فرم گرفته را به هم اضافه کنید و خوب هم بزنید با یکدست شوند.
8. یک لایه کیک یا لیدی فینگر در کف ظرف بگذارید و روی آن را با مابقی قهوه یا نسکافه مرطوب کنید.
9. سپس از مواد خامه ای روی کیک بریزید و آن را صاف کنید.
10. لایه دوم کیک را قرار دهید و آن را به قهوه یا نسکافه آغشته کنید.
11. مجددا مواد خامه ای را روی سطح کیک بریزید.
12. روی ظرف را بپوشانید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو گردد.
نکات تهیه
- برای تهیه تیرامیسوی شکلاتی ترجیحا از شکلات تلخ بهره ببرید؛ چراکه خامه قنادی و همین طور کیک اسفنجی به مقدار کافی شیرین هستند و تلخی شکلات، بین طعم ها هارمونی خوبی به وجود می آورد. در صورتی که از شکلات شیرین استفاده کردید، میزان پودر قند را کاهش دهید.
- برای آب کردن شکلات نباید آن را روی حرارت مستقیم بگذارید؛ در عوض می توانید از روش بن ماری بهره ببرید و پس از آنکه شکلات خردشده را در یک کاسه ریختید، آن را روی بخار کتری قرار دهید. یادتان باشد که کاسه و همین طور قاشقی که می خواهید شکلات را هم بزنید، خیس نباشند؛ زیرا واردشدن آب حتی به میزان کم به ظرف تان می تواند باعث سفتی شکلات گردد.
- برای تزیین تیرامیسو می توانید از شکلات آب شده، توت فرنگی، انواع مغزها، شکلات چیپسی، پودر قهوه یا کاکائو و... بهره ببرید.
فیلم طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی اصل
تاریخچه تیرامیسو
تیرامیسو پنجمین واژه ایتالیایی شناخته شده در میان اروپایی ها است که به 23 زبان مختلف وجود دارد. شاید به علت سادگی این دسر یا ارزش غذایی بالای آن باشد که کمتر کسی، به خصوص در ایتالیا، پیدا می گردد که حتی یک بار هم آن را امتحان ننموده باشد.
تیرامیسو در دهه 1960 یا 1970 میلادی ابداع شد؛ اما زمان و مکان دقیق آن معین نیست. واژه تیرامیسو در سال 1980 به زبان ایتالیایی و در سال 1982 به زبان انگلیسی وارد شد. افسانه های زیادی راجع به تاریخ تیرامیسو مطرح شده است که یکی از آن ها به شهر سی نا مربوط می گردد و زمانی که دوک بزرگ توسکانی در قرن 17 میلادی از این منطقه تماشا کرد. این دسر خوشمزه اولین بار برای او درست شد و از آنجا که از خوردن آن لذت برده بود، طرز تهیه اش را با خود به فلورانس برد.
در روایتی دیگر، قناد و آشپزی به نام روبرتو لولی لینگوانوتو (Roberto Loli Linguanotto) که اصالتا اهل ونیز بود، تازه از آلمان برگشته بود؛ جایی که دسرهای نرم به طور سنتی در سراسر باواریا رواج داشت. پس از بازگشت به کشورش، به یاد دسرهای ساده و خانگی دوران کودکی خود افتاد که ساده ترین آن از ترکیب زرده تخم مرغ زده شده به همراه شکر تهیه می شد و هر کودکی آن را برای صبحانه میل می کرد. او که شیرینی پز خوبی بود، ریشه های آشپزی خود را با آموخته هایش در آلمان در هم آمیخت و پنیر ماسکارپونه را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه نمود که منجر به شکل گیری تیرامیسو شد.
طعم تیرامیسو
تیرامیسو جزو آن دسته از دسرهای پرکالری است که چه به صورت خانگی آماده گردد و چه آن را از بیرون بخرید؛ باید قید رژیم را بزنید. این دسر باب طبع هر سلیقه ای است و اگر به تخم مرغ حساسیت دارید، می توانید نوع ساده آن را بهره ببرید؛ در صورتی که عاشق شکلات، به خصوص شکلات تلخ، هستید، پس نوع شکلاتی را از دست ندهید. برای اینکه فرد موردعلاقه تان را شگفت زده کنید، به سراغ میوه های خوشمزه ای مثل توت فرنگی، موز یا شلیل بروید که هم ظاهر اشتهابرانگیزی به دسر می دهند و هم طعم و عطر آن را دوچندان می نمایند. خلاصه دست شما برای آماده کردن این دسر باز است و از آنجا که مواد اولیه چندانی ندارد و طرز تهیه آن مستلزم مهارت خاصی نیست، در مدت زمان کوتاهی می توانید یک دسر عالی برای دورهمی عصرگاهی خانواده خود مهیا نموده و با یک فنجان چای، لذت حضور در کنار هم بودن را تکمیل کنید.
اگر تا به امروز تیرامیسو درست ننموده اید و با خواندن این مقاله برای درست کردن آن ترغیب شده اید؛ دست به کار شوید و از مراحل کارتان عکاسی کنید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، آن را با خبرنگاران یی ها به اشتراک بگذارید. در صورتی که در تهیه این دسر دلچسب مهارت دارید، ضمن ارسال عکس های خود به اینستاگرام خبرنگاران می توانید تجربه های خود را در زیر همین مقاله به ما منتقل کنید.
پرسش های متداول
طرز تهیه تیرامیسو اصل ایتالیایی چگونه است؟
برای تهیه تیرامیسو اصل ایتالیایی باید آب، شکر و قهوه را مخلوط کنید. یک ردیف بیسکویت کف ظرف سرو بچینید، روی آن ها را شربت بمالید. مخلوط خامه فرم گرفته و پنیر ماسکارپونه را روی آن قرار دهید و این روند را تکرار کنید. ظرف را برای 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
ترفند تهیه تیرامیسو ایتالیایی با تخم مرغ چیست؟
برای تهیه تیرامیسو ایتالیایی با تخم مرغ باید در نظر داشته باشید که هنگام قراردادن ظرف تخم مرغ روی حرارت غیرمستقیم، کف ظرف نباید با آب در تماس باشد؛ در غیر این صورت کرم بوی تخم مرغ خواهد داد.
منبع: کجارو / cheftayebeh.com / اُکالا / فرارو / enjoyfoodwine.com