ثبت شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد

به گزارش سفر به آنتالیا، نمد شهرکرد قدمتی دیرینه و کهن دارد و این شهر به شهر ملی نمد ثبت شد.

ثبت شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد

بهمن عسگری سوادجانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری گفت:

در نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های هنر دستی نمدمالی و قدمت دیرینه این هنر در چهارمحال و بختیاری، پرونده شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد از سوی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در ساختمان کوشک (دفتر غرب آسیا) آنالیز پس از تایید اعضا ثبت شد.

نمد چهارمحال و بختیاری دارای نشان یونسکو و نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی ایران است. هم اکنون 250 کارگاه کوچک و 15 کارگاه بزرگ فراوری نمد در چهارمحال و بختیاری در حال فعالیت است که 500 نفر در آن می توانند کار نمایند.

محصولات نمدی علاوه بر هنر دستی، برای کاربرد در حوزه پزشکی و صنعت خودرو از خصوصیاتی برخوردار است. این هنر قدمتی کهن در چهارمحال و بختیاری دارد.

محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری به دو روش سنتی و نوین فراوری می گردد. فراوری نمایندگان محصولات نمدی استان در ارائه فراوریات خود رقابت می نمایند.

40 تن انواع محصولات نمدی در این استان در هر سال فراوری می گردد که از این اندازه فراوری سالانه 15 تن که معادل با 250 هزار دلار فراوریات نمدی است، از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر می گردد. این فراوریات را می توان تا 50 تن افزایش داد.

امروزه در بخش فراوری نمدهای نوین به دلیل نوآوری و کاربردهای مختلف افزون بر 40 نوع محصول نمدی فراوری و روانه بازار مصرف می گردد.

به دانشگاه شهرکرد از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری پیشنهاد شده تا نسبت به ایجاد و راه اندازی رشته تحصیلی نمد در دانشکده هنر این دانشگاه اقدام کند.

بسیاری از فراوری نمایندگان نمد در چهارمحال و بختیاری دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته های طراحی و صنایع دستی و بعضی نیز تحصیلات غیرمرتبط دارند.

منبع: کجارو / میراث آریا
انتشار: 19 آذر 1403 بروزرسانی: 19 آذر 1403 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 2403

به "ثبت شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ثبت شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید