آداب غذا خوردن کدام کشورها عجیب و غریب است؟ (قسمت دوم)
به گزارش سفر به آنتالیا، یکی از لذت های سفر به یک کشور دیگر خوردن غذاهای تازه است. بعضی از کشور فرهنگ خاص خود را برای غذا خوردن دارند که هر مسافر باید آن را یاد بگیرد.
در قسمت قبلی این مقاله با آداب و رسوم غذا خوردن آشنا شدید. بعلاوه آداب خاص غذا خوردن در کشور چین نیز شرح داده شد. در ادامه می توانید آداب غذا خوردن در سایر کشورهای جهان را بیشتر بشناسید. اهمیت این خرده فرهنگ ها در حدی است که در یک کشور از نسل قدیمی به نسل نو منتقل شده است و همه افراد و اعضای خانواده ها ملزم به رعایت آن هستند.
در هند از کلمه ممنونم استفاده نکنید
یکی از اولین درس های آداب و معاشرت که بسیاری از ما از بچگی یاد می گیریم گفتم کلمه ممنونم است، ولی در هند گفتن این کلمه اصلا مرسوم نیست و ممکن است حتی شما را تنبیه نمایند. گفتن تشکر از شما تقریبا در همه جا از پمپ بنزین گرفته تا رستوران های مجلل در فرهنگ غربی کاملا شایع است؛ اما در هند، واقعا می تواند توهین آمیز باشد. در هند گفتن کلمه ممنونم فقط برای موارد رسمی قابل استفاده است. انجام دادن کارهایی که از نظر بسیاری احتیاج به گفتن ممنونم دارد، در هند یک کار عادی، محبت آمیز و حتی وظیفه محسوب می گردد. پس وقتی کسی از یک فرد هندی به خاطر انجام این کارها از کلمه ممنونم استفاده کند یعنی آن فرد یا کارش را به خوبی انجام نداده یا به میزان کافی با شما نزدیک و صمیمی نیست که این موضوع می تواند در فکر او توهین آمیز باشد.
کارهای عادی مثل آوردن غذا یا تعارف کردن بشقاب به شما از خانواده میزبانتان، به سادگی بخشی از یک رابطه نزدیک است و کارهایی فوق العاده و از سر لطف نیست، پس در هند انجام دهنده آن انتظاری برای شنیدن تشکر ندارد. اگر به طور اشتباهی کلمه تشکر از شما را به کار ببرید، نشان می دهد که رابطه شما رسمی تر از رابطه محبت آمیز است. برعکس این موضوع هم وجود دارد، زمانی که هندی ها به کشورهای غربی یا آمریکا می آیند، تجربیات تلخ زیادی را به خاطر نگفتن ممنونم متحمل می شوند. بنابراین اگر شما با یک هندی غذایتان را می خورید و وقتی به آن ها یک بشقاب بدهید، آن ها به شما نمی گویند ممنونم و این کار به این معنی نیست که بی ادب هستند، فقط در فرهنگشان از دوستان صمیمی خود برای کارهای روزمزه تشکر نمی نمایند.
در ژاپن اسپاگتی خود را هورت بکشید
همه ما در زندگی با افردی روبرو شدیم که غذای خود را پر سر و صدا می خورند. آن ها کسانی هستند که ما معمولا سعی می کنیم در کنارشان ننشینیم. از راحت ترین غذاهایی که می تواند موقع خودرن سر و صدای زیادی فراوری کنید می توان به اسپاگتی اشاره نمود؛ اما در ژاپن سر و صدای موقع هورت کشیدن اصلا آزاردهنده نیست؛ بلکه این نشانه ای است از این که شما کاملا از وعده غذایی خود لذت می برید. ژاپنی ها اعتقادشان بر این است که ایجاد سر و صدا موقع هورت کشیدن اسپاگتی علاوه بر نشانه ای از احترام، طعم آن را هم را بهبود می بخشد و به شما امکان می دهد از غذای گرم خود بیشتر لذت ببرید.
قرار گرفتن اسپاگتی در بزاق دهان، آن ها را سرد و مزه آن تا حدی تغییر می نماید. پس در ژاپن هورت کشیدن به این معنی است که شما لازم نیست صبر کنید غذایتان سرد گردد و می توانید خیلی سریع آن را بخورید. پس اگر شما در ژاپن هستید، احتیاجی نیست که اسپاگتی، نودل یا هر نوع غذای رشته ای خود را در قاشق بچرخانید یا آن ها را قطعه قطعه کنید تا سرد گردد، خیلی راحت و اتفاقا با سر و صدای زیاد آن را هورت بکشید.
در مصر هرگز به غذای خود نمک نپاشید
برای خیلی ها پاشیدن نمک و فلفل یک عادت معمولی است که عطر و طعم کمی به غذای آن ها اضافه می نماید. نمک به طور گسترده ای در همه جا موجود است به طوری که ما به اندازهی که استفاده می کنیم، اصلا فکر نمی کنیم. پس نه تنها اضافه کردن نمک در فرهنگ غذایی استاندارد، یک کار عادی به شمار میرود؛ بلکه برای عده ای، یکی از مهم ترین کارها است تا غذای خود را خوشمزه تر نمایند. در مصر این داستان کاملا فرق دارد؛ نمک پاشیدن به غذای در مصر یک توهین بسیار بزرگ محسوب می گردد. البته اگر به علت آن خوب فکر کنید، ممکن است از نظر شما هم منطقی باشد. سرآشپز غذای شما را با طعم خاصی آماده می نماید و هنگامی که شما ادویه دلخواه خود را اضافه می کنید، عطر و طعم غذا را تا اندازه زیادی تغییر می دهید و این به این معنی است که شما از طعم غذایی که سرآشپز آماده نموده بود، راضی نیستید. اگر در مصر هستید و روی میز رستوران شما نمک پاش و فلفل پاش وجود ندارد، از گارسون درخواست نمک و فلفل نکنید. این نکته ای که گفته شد حتی در خانه اشخاص مصری بسیار جدی تر رعایت می گردد و اگر مهمان یک مصری در منزلش هستید، پاشیدن نمک روی غذا را حتی به خیالتان راه ندهید.
در چین چرخاندن ماهی نشانه بدشانسی است
اگر شما را درحال خوردن یک ماهی کامل در چین هستید، ممکن است وقتی گوشت یک طرف ماهی را خورده اید، برای خوردن گوشت در قسمت دیگر، آن ماهی را بچرخانید؛ اما ما به شما هشدار می دهیم که این کار را به وجه انجام ندهید. این کار به صورت نمادین در چین به این معنی است که شما پشت خود را به کسی نموده اید یا این که در حق او خیانت خواهید کرد. این باور هم بر حسب یک باور قدیمی ماهی گیری در چین است که باور دارد انجام این کار می تواند یک قایق ماهی گیری را واژگون کند. هر چند این باور خرافه وار بیشتر در منطقه ها ساحلی چین رواج دارد، ولی ممکن است در جاهای دیگری هم دیده گردد. پس بهتر است در چین هیچ وقت ماهی خود را نچرخانید و برای خوردن گوشت های سمت دیگر ماهی، تنها استخوان آن را جدا کنید.
در کره جنوبی پیرترین فرد اولین لقمه را می خورد
در آمریکا و اروپا آغاز به غذا خوردن بی ادبی محسوب می گردد، اما تنها تا زمانی همه غذا خود را نکشیده باشند. تصور کنید در حالی که ظرف غذای شما پر از غذاهای داغ و لذیذ است به تنهایی مشغول به خوردن شوید؛ اما بقیه حتی غذای خود را هم نکشیده اند. در کره جنوبی شرایط کمی فرق دارد. در این کشور هیچ کس حتی مجاز به کشیدن غذا نیست تا زمانی که پیرترین فرد جمع غذای خود را بکشد و اولین لقمه را در دهانش بگذارد؛ سپس سایر اعضای خانواده مجاز هستند مشغول کشیدن غذا شوند.
ژاپن کار به عنوان نشانه ای از احترام به بزرگ ها است. بعلاوه در کره جنوبی مرسوم و مودبانه است که منتظر بمانند تا پیرترین فرد خانواده کنار میز غذا بنشیند و بعد سایر افراد دور آن بشینند. زمانی که بیش از یک فرد مسن در جمع باشد، پیرترین آن ها باید اول آغاز به غذا خوردن کند، حتی اگر فقط یک روز بزرگ تر از دیگری باشد.
منبع: کجارو / matadornetwork.com