استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان برای 1400 چیست؟

به گزارش سفر به آنتالیا، در صورتی که 9 ماه تا انتخابات 1400 باقی مانده است جریان های سیاسی در اندیشه سامان دادن انتخابات در بهار 1400 هستند. چنانچه از همان روزهای نخست سال 99 ، بحث انتخاب 1400 میان فعالان سیاسی در گرفته و پای این موضوع به رسانه ها باز شد.

استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان برای 1400 چیست؟

به گزارش خبرنگاران، صحبت از انتخابات در صورتی است که در میان دو جریان سیاسی، اصولگرایان مسئله جدی جز وحدت ندارند. تجربه نشان داده تیغ نظارت استصوابی شامل حال آن ها نیست، همچنین بدنه اجتماعی تکلیف محوری دارند که در هر انتخابات به صحنه می آیند تنها می ماند چهره های متکثر و ایجاد وحدت که همیشه کار سختی برای اصولگرایان بوده است. اما اصلاح طلبان از یک سو با نظارت استصوابی روبرو هستند و از سوی دیگر قهر بدنه اجتماعی و مشارکت پایین چالش های جدی آنان در انتخابات پیش رو محسوب می شوند. همین چالش ها نیز بر اهمیت استراتژی آن ها در انتخابات پیش رو می افزاید.

این در حالی است که همچنان درباره استراتژی اصلاح طلبان جز اظهارنظر های شخصیت های اصلاح طلب خبری به گوش نمی رسد.

حضور نیابتی و مشارکتی به ضرر اصلاح طلبان تمام خواهد شد

جلال جلالی زاده از چهره های اصلاح طلب و کننده سابق مجلس در این باره به خبرنگاران گفت: تجربه مجلس یازدهم واظهارنظر های شورای نگهبان شرایط معیشتی مردم فضا را سرد کرده و اصلاح طلبان با این شرایط دچار یک نوع بی رغبتی شدند. حضور در میدان رقابت در این شرایط بسیار سخت است.

این در حالی است که سختی شرایط شاید بر ضرورت توجه و تمرکز بر تعیین استراتژی انتخاباتی از سوی اصلاح طلبان می افزاید. با این حال، جلالی زاده اظهار کرد: اصلاح طلبان هنوز تصمیم تعیینی درباره استراتژی انتخاباتی خود نگرفتند و نشستی در این مورد نداشتند که ببینند چه کار کنند.

او اما درباره بایدهای استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان اضافه نمود: بهترین راه برای اصلاح طلبان در صورتی که بخواهند وارد انتخابات شوند این است که به صورت مستقل وارد عرصه انتخاب شوند. حضور نیابتی و مشارکتی به ضرر آن ها تمام خواهد شد.

وی همچنین در مورد نامزد های احتاقتصادی اصلاح طلبان شرح داد: در این باره نیز هنوز اظهارنظری نشده و کسی مطرح نشده است، ولی برآورد هایی روی برخی افراد وجود دارد، اما معلوم نیست خود این ها علاقه ای به حضور در انتخابات داشته باشند یا اصلاح طلبان روی این ها اجماع دارند یا خیر، افرادی مانند جهانگیری، پزشکیان و شریعتمداری گزینه هایی هستند که در این باره مطرح هستند.

این فعال سیاسی درباره حمایت اصلاح طلبان از نامزد غیراصلاح طلب هم گفت: اصلاح طلبان با توجه به تجربه آقای روحانی اگر از نامزدی غیراصلاح طلب حمایت کنند قطعا دچار شکست خواهند شد. مگر این که شورای نگهبان هیچ اصلاح طلبی را تایید نکند آن وقت شاید از نامزدی که نگاه بازتری به احزاب و جریان های سیاسی داشته باشند و به مطالبات مردمی نزدیک تر باشد؛ حمایت کنند.

شرط اولیه شرکت اصلاح طلبان در انتخابات داشتن نامزد حدبیشتری است

محمدعلی نمازی از دیگر چهره های اصلاح طلب نیز درباره استراتژی اصلاح طلبان در انتخابات 1400 در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: اصلاح طلبان هم احزاب و هم شورای هماهنگی از همین اکنون باید جلسات مرتب تشکیل بدهند و مطالبات واقعی کشور و ملت را شناسایی و اولویت بندی بکنند. پس از شناسایی مسائل و مطالبات و اولویت بندی آن ها باید به دنبال راه چاره باشند.

وی ادامه داد: راه چاره اصلی این است که دولتی در انتخابات 1400 سرکار بیاید که از قبل به مردم معرفی شده باشد. اول اطمینان داده شود که قرار است انتخاباتی رقابتی و آزاد برگزار شود وقتی چنین گفته شود نوع نامزد هایی که اعلام آمادگی کنند فرق خواهد کرد. بعد از آن نامزد ها با کمک تشکیلاتی که به آن ها نزدیک است آن اولویت ها را شناسایی و بر اساس آن نیاز های اولویت بندی شده برنامه تهیه کنند و همکاران خود را به مردم معرفی کنند تا در انتخابات 1400 پیش قدم باشند هم برنامه داشته باشند وهم نامزد معرفی کنند. آن نامزد ها هم معاون اول شان را به مردم معرفی کنند. اصلاح طلبان باید به مردم کمک کنند تا با مسائل کشور و راه چاره های اجتماعی آشنا شده باشند و وقتی بخواهند انتخاب کنند چنان شناختی داشته باشند که به نامزدی رای بدهند که مطالبات ملت را برطرف کند.

او اضافه نمود: البته شرط اصلی این است که انتخابات رقابتی باشد با توجه به این شرط اصلاح طلبان از هم اکنون با فعال شدن احزاب و شورای هماهنگی نیاز ها را دسته بندی کرده و راه چاره ها را به برنامه تبدیل کرده وفرد برای اجرای این راه چاره انتخاب کنند و این ها را به مردم معرفی کنند و زمینه برگزاری یک انتخابات پرشور را در کشور فراهم کنند.

این چهره اصلاح طلب با تأکید بر اولویت اجماع در هر دو جریان سیاسی شرح داد: قطعا باید بین احزاب اصلاح طلب و هم اصولگرا اجماع صورت بگیرد، چون تشتت و حضور ده ها حزب و گروه و برنامه ها و نامزد های مختلف موجب سردرگمی مردم خواهد شد و بر میزان مشارکت مردم تاثیر منفی خواهد داشت؛ بنابراین تشکل های عضو هر دو جناح باید روی اجماع کار کنند.

وی درباره نامزد های احتاقتصادی اصلاح طلبان گفت: هنوز برای برآورد درباره نامزد ها زود است، جایی ندیدم روی فرد تعیینی صحبت شده باشد، چون هنوز کلیات تعیین نیست. احزاب اصلاح طلب می خوهند ببینند آیا با انتخاباتی رقابتی روبرو خواهند بود؛ اگر انتخابات رقابتی باشد قطعا نوع نامزد ها فرق خواهد کرد بنابراین هنوز روی مصادیق و افراد بحثی نشده است.

نمازی همچنین درباره اینکه احتمال دارد رئیس جمهور بعدی چهره اقتصادی باشد، تشریح کرد: ملت نیاز های مختلفی از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی دارد، اما الان مشکل مهم کشور ما اقتصادی است و مردم با مسائل معیشتی و جوانان با مسئله بیکاری روبرو هستند بنابراین نیاز اقتصادی بیشتر به چشم می آید، ولی این دلیلی بر اقتصادی بودن رئیس جمهور بعدی نیست. رئیس جمهور باید قدرت اجرایی بالایی داشته باشد رشته مهم نیست. در بسکمک از کشور ها رئیس جمهور حقوقی است و نخست وزیران هستند که تخصصی تر هستند. ما به مدیر نیاز داریم ما به فردی نیاز داریم که شم مدیریت بالا، شجاعت در اتخاذ تصمیم، ریسک پذیری بالا و قدرت اجماع سازی و تفاهم آفرینی و به هم نزدیک کردن طیف های مختلف جامعه را داشته باشد.

این فعال سیاسی با بیان این که حضور فعال محسن هاشمی در فضای مجازی نشان می دهد او در نظر دارد خود را برای انتخابات 1400، نامزد کند؛ اضافه نمود: حضور همه جانبه اصلاح طلبان در انتخابات و رسیدن به اجماع و سرمایه گذاری مانند 76 و 80 نیاز به این دارد که آن ها بتواند کاندیدای حدبیشتری خود را به صحنه بیاورند مطمئنا اگر فضا فراهم باشد که نامزد حدبیشتری به میدان بیاید آن فرد چهره جدیدتر و جوانتر خواهد بود. چهره ای که حرف نو برای مردم داشته باشد و مردم بتوانند به او امید ببندند.

وی با توجه به زمزمه های حمایت اصلاح طلبان از لاریجانی در انتخابات 1400 گفت: جایی ندیدم اصلاح طلبان خاطرنشان کرده باشند از آقای لاریجانی حمایت می کنند. وی اضافه نمود: تجربه دو دوره اخیر نشان داده اصلاح طلبان نباید به سمت کاندیدایی بفرایند که درست نمی شناسند یا نسیه عمل کنند تا بعد ببینند چه می شود. اصلاح طلبان باید با نامزد حدبیشتری خود وارد انتخابات شوند ممکن است شرایطی پیش بیاید که یک نامزد توانمند اصولگرا به صحنه بیاید و اصلاح طلبان نتوانند نامزد حدبیشتری خود را بیاورند آن وقت شاید از این نامزد حمایت کنند. در غیر این صورت اصلاح طلبان به سمت حمایت از نامزد غیر اصلاح طلب نمی فرایند. بیشتر اصلاح طلبان بر این نظر هستند شرط اولیه شرکت در انتخابات داشتن نامزد حدبیشتری است.

او اضافه نمود: وقتی اصلاح طلبان نامزد حدبیشتری معرفی کنند میانه رو ها پس از مقایسه نامزد های مورد اجماع اصولگرایان و اصلاح طلبان یکی را انتخاب می کنند. در انتخاب کردن باید به سمت بیشتریت پیش رفت در هر کشوری که دموکراسی حاکم است مردم به سمت نامزدی می فرایند که بیشتریت او را می خواهد. موضوع شرط انتخاب و پیروزی است. شرط پیروزی در انتخابات مهم است بخش مهمی از رای دهندگان وصاحبان آرای خاکستری در پی نامزد پیروز هستند. اینکه بیشتریت به کدام سمت است. ذات انتخابات این است که حزبی ها به نامزد خود رای می دهند و غیرتشکیلاتی ها و صاحبان آرای خاکستری یکی از شرط های مهمش در رای دادن شرط انتخاب شدن آن نامزد است.

منبع: فرارو
انتشار: 30 مهر 1399 بروزرسانی: 30 مهر 1399 گردآورنده: antalyanet65.ir شناسه مطلب: 1230

به "استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان برای 1400 چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان برای 1400 چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید